Portal 072info

Bosna i Hercegovina u 2021. godinu ušla tiho: Ulice puste, no vatrometi nisu izostali

Screenshot 1 2322
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

U Novu 2021. godinu Bosna i Hercegovina je ušla mirno, bez uobičajene graje na ulicama i u ugostiteljskim objektima, a da nema novogodišnjih ukrasa ništa ne bi upućivalo na praznično veče. U Sarajevu, glavnom gradu Bosne i Hercegovine prošle godine je novogodišnja noć izgledala potpuno drugačije. Na trgu koji je ove godine pust i mračan, odvijao se spektakl pred nekoliko desetina hiljada ljudi, a Željko Joksimović je izvodio svoje najpoznatije numere.

S obzirom na pandemiju i zabranu kretanja i okupljanja 2021. godinu nismo mogli dočekati u velikom broju, a Grad Sarajevo nije organizirao ni online doček i vatromet s obzirom na to da će taj novac uštediti za kupovinu vakcina protiv koronavirusa.

Građani su do 23:00 sata slavili u ugostiteljskim objektima nakon čega su morali poći svojim kućama i ponoć dočekati u mirnijem ambijentu. Mnogi su iz svojih domova organizirali “privatne” vatromete, a petarde su svakako bile neizostavan dio novogodišnje večeri za one najmlađe.

U ponoć su na ulicama Sarajeva još samo hodali policija, inspekcija i radnici koji su se vraćali s posla.

Mostar je u 2021. godinu također ušao tiho i bez javnih okupljanja, međutim sudeći po tome da su sve vikendice, kuće i stanovi iznajmljeni i po značajno višim cijenama nego inače, Mostarci su Novu godinu definitivno slavili, sakriveni od organa gonjenja.


Ove godine se mnogo veći broj ljudi odlučio 2020. ispratiti u intimnijem okruženju, a svemu je doprinijela i zabrana kretanja nakon 23 sata. Sve to ipak nije spriječilo Mostarce da naprave show sa vatrometom.


Ulazak u novu godinu građani u Tuzli su dočekali u svojim domovima, a većina ugostiteljskih objekata bila je zatvorena tokom cijele večeri, a ne samo nakon 23 sata.

Trg slobode u Tuzli ranijih godina vrvio je od građana koji su na otvorenom dočekivali Novu godinu, uz bogat zabavni program. Međutim, ulazak u 2021. godinu obilježili su tišina i potpuno pust trg u centru grada uz nekoliko štandova sa hranom i pićem koji su bili otvoreni do 23:00 sata.

Nekoliko minuta prije ponoći ekipa portala Klix.ba prošetala se tuzlanskim ulicama i trgovima, a tačno u 00:00 sati prizore sablasno pustih dijelova grada donekle su razbijali zvukovi pirotehničkih sredstava koji su dopirali iz daljine te novogodišnji ukrasi koji jedino ilustruju da se nalazimo u prazničnom periodu.

Za razliku od prethodnih godina, novogodišnja atmosfera u Tuzli skoro pa da se uopće nije ni osjetila, a većina građana ulazak u novo ljeto obilježila je u najužem krugu porodice.

Ova noć protiče pod posebno budnim okom policije koja nadzire provođenje epidemioloških mjera, ali i policijskog sata koji je na snazi.

U Zenici su ovu odlazeću 2020. godinu, prošle godine dočekali na otvorenom uz vatromet i Mostar Sevdah Reunion te Reginu, no ove godine i u ovom bh. gradu, u ponoć ulice su prazne.


Nešto ranije, a u večernjim satima su Zeničani izašli u ugostiteljske objekte družiti se sa prijateljima prije nego nastupi policijski sat, međutim zbog prekomjernog okupljanja i prevelikog broja gostiju u mnogim ugostiteljskim objektima policija je prekinula zabavu.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

Klix.ba

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Preuzmite Android aplikaciju portala 072info
– klikni ovdje da preuzmeš! –

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
  • 25
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

Evo kakvo nas vrijeme očekuje danas

Portal 072info

Evo kakvo nas vrijeme očekuje danas

Portal 072info

Evo kakvo nas vrijeme očekuje danas

Portal 072info
REKLAMA
KRAJ REKLAME