Screenshot 1 14
AUTOR: H.D.
DATUM: sij 4, 2022 @ 8:10
KATEGORIJA: Regija / Vijesti

Reakcija predsjednika Srbije Aleksandra Vučića na nedavni sramni incident u Priboju ohrabrujuća je, prije svega za Bošnjake koji tamo žive i koji još imaju svježe sjećanje na dešavanja iz devedesetih godina, čije su žrtve bili – smatra Rasim Ljajić, predsjednik Socijaldemokratske partije Srbije.

Osvrćući se na izjavu Vučića u kojoj je osudio četničko orgijanje policajaca u Priboju, Ljajić ističe da ‘posebno raduje da je Vučić još jednom garantirao sigurnost za sve građane, uključujući i Bošnjake, koji su objektivno bili uplašeni onim što su mogli vidjeti i čuti iz neke birtije u Priboju’.

On podsjeća i da se incident dogodio samo sedam dana od do sada najuspešnije Vučićeve posjete Sandžaku ‘gdje su najavljene investicije od preko 2 milijarde eura u infrastrukturu, uključujući i autoput preko Pešteri, izgradnju brze ceste od Kraljeva do Novog Pazara, izgradnju kliničko-bolničkog centra u Novom Pazaru, ali i cijeli niz drugih projekata’.

Vjerujem da će tužilaštvo biti isto ovako brzo i reagirati po službenoj dužnosti, jer ovaj slučaj mora dobiti i svoj pravni epilog. Posebno bih istakao još jednom važnost Vučićeve izjave o značaju odnosa između Bošnjaka i Srba za stabilnost i u Srbiji i u regiji. I dalje tvrdim da su odnosi između Srbije i BiH ključ za ukupnu normalizaciju odnosa na zapadnom Balkanu. I zato treba podržati sve akcije i aktivnosti koje vode ka unapređenju ekonomskih, političkih i sveukpunih odnosa između Beograda i Sarajeva – zaključuje Ljajić za Raport.

Tekst se nastavlja nakon reklame
LIDER