Brat nastradale porodice Osmanović za CH: Poginuli su mi majka, brat i trudna snaha! Ne znamo ni ime djevojke koja je ubila moje, samo znamo da je kćerka nekog tajkuna!

InShot 20210214 090359649 01 696x391 1

Tri osobe su smrtno stradale nakon saobraćajne nesreće koja se dogodila 30.1.2021. sjeverno od Mostara.

U frontalnom sudaru dva vozila u mjestu Grabovica na licu mjesta poginuli su bračni par Rusmir i Jasmina Osmanović, a dan kasnije preminula je i Kadira Osmanović.

Nesretni supružnici su se nalazili u automobilu Opel Astra i kretali su se iz smjera Sarajeva prema Mostaru, a u kobnom trenutku, pod još neutvrđenim okolnostima, direktno su se sudarili s vozilom Audi, koje je dolazilo iz suprotnog smjera, a za čijim se volanom nalazila M. I. (20) iz Jablanice.

Vozačica Audija je također zadobila povrede te operirana u mostarskoj bolnici, također kako saznajemo njoj će hirurzi sutra raditi nove intervencije zbog povreda koje je zadobila.

Oba vozila su radi neophodnih vještačenja prevezena u krug Policijske uprave Mostar, a obdukcija smrtno stradalih osoba, po nalogu dežurne kantonalne tužiteljice

Pogledajte kako izgleda automobil u kojem su nastradali članovi porodice Osmanović.

Brat nastradalog Rusmira otvorio je dušu za portal Crna-Hronika.

“Poginuli su u saobraćajnoj nesreći u Grabovici kod Mostara. Nikad nisu izjavili dan žalosti a poginuli su mi brat majka i snaha trudnica. Nisu izjavili ni ime djevojke koja je preticala autobus na punoj liniji i uzrokovala direktan sudar a u automobilu je bilo i djece koja su povrijeđena. Užas je ovo. Bol od zemlje do nema! Ostalo je 6 djece siročadi od brata Rusmira.

Nije pošteno da ne bude ime i prezime djevojke koja je ubila moje. Sigurno je babina kćerka nekog tajkuna iz Jablanice. Samo to znamo i ništa više. Zašto nije bio dan žalosti? Jel zbog toga što smo mi Romi. To mi je užasno krivo! Nemam snage više, svaki dan mi je sve teže i teže, sve sam izgubio u životu što sam imao, još ova nepravda, pojede!” – izjavio je Nusret Osmanović za portal Crna-Hronika.