Briljantni trik može spasiti vaše skupljene džempere

Sigurno vam se desilo da vam se iz nekog razloga vaš omiljeni džemper od kašmira smanjio prilikom pranja. Možda je vaš suprug prao veš i stavio pogrešan program za pranje veša. Bilo kako bilo nesreće se dešavaju. Ukoliko vaš omiljeni džemper izgleda kao da pripada šestogodišnjem djetetu postoji rješenje i to poprilično jednostavno.

Prije svega duboko udahnite. Nema razloga da svoj omiljeni džemper bacite. Isprobajte ovaj trik i vratite svoje džempere, pamučne majice i traperice u izvorno stanje.

Napunite sudoper s mlakom vodom i šamponom za bebe. Ukoliko oporavljate vaš vuneni džemper trebat će vam nešto više šampona ili deterdženta za pranje vune.

Potopite džemper i ostavite ga u vodi deset minuta, to će opustiti vlakna odjeće. Ispustite vodu iz sudopera. Nježno iscijedite džemper i nemojte ga ispirati čistom vodom.

Stavite peškir na ravnu površinu i položite džemper preko njega. Urolajte ga u peškir. Peškir će pokupiti višak vode. Potom džemper stavite na suhi peškir i rastegnite dok je još vlažan. Držite ga tako dok se ne osuši.

Klix.ba