AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: Lifestyle / Zabava

Britanski par Charlie Low (25) i Dale Comley (29) napustili su svoje poslove kako bi mogli putovati svijetom u svom pokretnom domu.

Charlie i Dale više nisu željeli vrijeme provoditi u uredima pa su se odlučili na radikalnu promjenu. U januaru 2019. godine su kupili Mercedes-Benz Sprinter koji je za dostave koristila kompanija DHL. Kombi su platili 8.800 funti te su koristili slobodno vrijeme radeći na modifikacijama. U februaru ove godine su konačno završili projekt te su dobili sjajan dom na točkovima.

Oni još uvijek žive u kući u Bristolu, ali će se u aprilu preseliti u svoj dom na točkovima i krenuti na put oko svijeta. Za život će zarađivati tako što će raditi tokom putovanja.

“Napravili smo vlastiti kamper jer nam je dosadila svakodnevnica i život u uredima, čekanje vikenda i praznika. Oboje smo penjači i željeli smo imati svoj pokretni dom u kojem bi išli u avanture. Posla je bilo mnogo, od ugradnje prozora pa do uređenja unutrašnjosti, ugradnje kuhinje, sistema za vodu, struju, plin i slično. Bio je ovo izazov za koji su bile neophodne različite vještine”. izjavila je Charlie.

Ona i njen parner Dale su sami obavili sve modifikacije, a u kombi su osim kupovine uložili još 6.700 funti. Osim kuhinje, u kombiju imaju dnevni boravak, spavaću sobu s velikim krevetom i prostor za odlaganje ličnih stvari koji se nalazi ispod tog kreveta. Tu je smješten i bojler koji osigurava toplu vodu za tuš.

Zbog pandamije par neće moći daleko putovati, ali nakon ukidanja restrikcija namjerava krenuti dalje od Velike Britanije.