Broj zaraženih u svijetu premašio brojku od 75 miliona

Screenshot 11 158
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Broj zaraženih koronavirusom u svijetu je premašio 75 miliona dok je više zemalja započelo masovnu vakcinaciju, navodi se u analizi Reutersa. Britanija je prva zemlja Zapada koja je počela imunizaciju vakcinom kompanije “Pfizer” i njenog njemačkog partnera “BioNTek”, a zatim su uslijedile SAD koje su takođe uvele i vakcinu kompanije “Moderna”.

Prošlog mjeseca je u svijetu registrovano 18,65 miliona novih slučajeva infekcije, što je najveći broj u periodu od 30 dana od početka pandemije.

Evropa je i dalje region sa najviše slučajeva – 21,6 miliona zaraženih – za njom slijede Sjeverna Amerika sa 17,9 miliona, Latinska Amerika sa 14,5 miliona i Azija 13 miliona.

U Evropi u periodu od samo pet dana registrovano je više od milion zaraženih, a Rusija i Francuska prijavile su više od dva miliona slučajeva od početka pandemije. Britanija i Italija imaju po oko 1,9 miliona zaraženih.

U SAD do sada je od kovida umrlo više od 300.000 ljudi, a dnevno umire više od 2.500 ljudi.

U bolnicama širom SAD počela je vakcinacija protiv virusa korona.

SAD su i dalje zemlja sa najviše zaraženih – više od 17 miliona od početka pandemija, za njom slijede Indija i Brazil.

Brazil je u srijedu registrovao više od 70.000 novih slučajeva infekcije. U ovoj zemlji je umrlo skoro 180.000 ljudi i ona je po broju umrlih druga na svijetu.

Indija je danas premašila 10 miliona zaraženih.

ČITAJ JOŠ:  Epidemiološka situacija nepovoljna, Krizni štab ZDK poziva građane da se vakcinišu
GODISNJICA
MARKETING