Brojni građani svjedočili velikoj policijskoj potjeri u Zenici

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Policija intervenisala je danas na ulicama Zenice nakon što je jedna osoba zaprijetila policajcu da će pucati.

Kako je saopćeno iz MUP-a ZDK, danas oko 14 sati, dežurna služba Policijske stanice Centar u Zenici je obavještena da je jedna muška osoba, koja se vozila u putničkom motornom vozilu Audi, izjavila da ima oružje i da će napasti policijskog službenika.

Odmah nakon zaprimljene prijave, o navedenom su obavještene sve policijske patrole na terenu, te je organizovana potjera za spornim vozilom i pronalaskom navedenog lica koje je uputilo prijetnje.

Kao rezultat navedenih aktivnosti, oko 14,15 sati, u ulici Bulevar Ezhera Eze Arnautovića, policijska patrola je zaustavila putničko motorno vozilo “Audi”, kojim je upravljalo lice K.M., dok se u vozilu nalazilo lice T.M., rođeno 1980. godine, iz Zenice, koje se sumnjiči da je uputilo prijavljene prijetnje.

Sporno vozilo je izmješteno na službeni parking prostor radi vršenja pretresa istog, a lice T.M. je lišeno slobode, sprovedeno u službene prostorije Policijske uprave I, gdje je i zadržano i gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada. Kako je utvrđeno radi se o licu koje je u više navrata prijavljivano i procesuirano zbog izvršenja krivičnih djela, saopćeno je iz MUP-a ZDK.

Fokus.ba