Portal 072info

Brojni Zeničani uveliko kupuju poklone za Dan žena (FOTO)

Međunarodni dan žena, 8. mart, sutra se obilježava širom svijeta, kada se slave ekonomska, politička i društvena dostignunća pripadnica ženskog spola. 

Tako je u Zenici već vidljiva atmosfera uoči sutrašnjeg praznika, budući da su brojni štandovi na gradskom trgu, ali i drugim dijelovima grada, već postavljeni, gdje građani uveliko kupuju poklone.

Kako nam otkrivaju prodavači cvijeća, iz godine u godinu prodaja cvijeća ne dolazi u pitanje, o čemu svjedoče i brojni štandovi.

Najviše se građani odlučuju na kupovinu ruža i karanfila, dok nešto slabije ide prodaja skupljih buketa. Ipak, svojim izborom prodavači uspijevaju odgovoriti svakom zahtjevu i želji kupca, koje nazivaju pravim romantičarima.

– Svaki praznik pa tako i Dan žena prilika je da se pokaže znak pažnje i poštovanja, bez obzira o kakvom poklonu se radi. Uprkos činjenici da živimo u vremenu kada se ženama najviše pažnje posveti na 8. mart, lijepo je vidjeti da tradicija i pokloni ne izostanu bez obzira što živimo u nekom brzom tempu života – kaže nam prodavačica cvijeća.

AVAZ.BA

Podijelite članak
  • 63
    Shares