Brooklyn pobijedio Atlantu u Londonu, devet poena Teletovića

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

teletovicBrooklyn Netsi su večeras u Londonu igrali protiv Atlanta Hawksa, u sklopu evropske NBA turnerje. Brooklyn je slavio 127:110. 

Na polovini igre u prvoj četvrtini Netsi su imali pet poena prednosti, rezultat je bio 13:8. Već u prvih 12 minuta bilo je jasno da ćemo gledati jako efikasnu utakmicu. Netsi su nakon prve četvrtine imali prednost 31:27. 

Fantastičnu utakmicu u prvom poluvremenu igrao je Joe Johnson. Košarkaš Brooklyna zatrpao je koš Hawksa. Na polovini igre u drugoj četvrtini rezultat je u Londonu bio 49:40. Zadržali su Netsi prednost do kraja prvog poluvremena, a rezultat je bio 65:53, uz 26 poena Johnsona. Mirza Teletović je u prvom poluvremenu odigrao devet minuta, ali nije postigao niti jedan poen. 

U drugom poluvremenu Netsi su nastavili seriju, a nakon treće četvrtine imali su 25 poena pprednosti. Rezultat je bio 99:74. Teletović je u igru ušao krajem trećeg perioda igre. Odmah nakon ulaska u igru positgao je trojku, a potom je nastavio seriju i u posljednjoj četvrtini. 

Nakon samo tri minute igre postigao je još dvije trojke, te je iza linije 7,24 u tom trenutku imao šut 3-3. Do kraja susreta Netsi su zadržali visoku prednost i na kraju su slavili rezultatom 127:110. 

Najefikasniji kod Netsa bio je Johnson sa 29 poena, dok je za Hawkse 20 postigao Mack. Naš Mirza Teletović susret je završio sa devet poena uz šut iz igre, 3-4.