BUDITE SEBIČNI: Naučite da volite sebe, isplati se!

Podijelite vijest

Jedna od najboljih poteza koje ćete ikada uraditi je da stavite sebe na prvo mjesto. Niko sem vas samih neće to uraditi, zato se opustite i barem jednom u životu budute sebični.

Stavljanjem sebe na prvo mjesto, jedan je od najpametnijih poteza koje možete napraviti. Iako su žene po prirodi te koje se brinu za sve, vrlo često zaboravljaju da vode brigu o sebi, iako je to vrlo bitna stavka za njihovu ukupnu dobrobit.

Donosimo četiri važna razloga zašto još danas morate staviti sebe na prvo mjesto.

Zdravlje

Briga o tijelu vrlo je važna, kako bi imala dovoljno energije za sve obaveze u danu i kako bi povećala imunitet. Jedna od najboljih taktika: što zdravija i zelenija ishrana, vježbanje barem tri puta nedjeljno i dovoljno sna.

Ljepota

Sreća i ljepota idu ruku pod ruku, jer ona nam daje toliko potreban sjaj. Da li spavate približno sedam sati dnevno? Radite li svaku pauzu na poslu? Odvajate li barem sat vremena dnevno samo za sebe i ono što volite?

Ljubav

Postavlja se jednostavno pitanje – ako se ne osjećate dobro i zadovoljno u vlastitoj koži, kako ćete biti raspoloženi za druge? Partner je najčešće prva osoba na kojoj ispoljavamo nezadovoljstvo i frustracije, što može dovesti i do većih problema od svađe. Prvo je potrebno da naučite da volite sebe.

Bol

Svi nosimo emocionalni prtljag iz prošlosti, ali imamo priliku da umanjimo tu bol ili da postignemo da ona potpuno nestane – radom na sebi. Drugim riječima, vrijeme je da dobrotu i saosjećanost razvijemo i za sebe i stvorimo najveće prijateljstvo od svih – sa samim sobom.

Istinito