Bugatti Veyron L’Or Blanc, automobil sa porculanskim detaljima

Bugatti Veyron L’Or Blanc, automobil sa porculanskim detaljima

Bugatti-Veyron-Grand-Sport-LOr-Blanc-5Kao male fascinirala nas je priča o Pepeljugi i njenoj staklenoj cipeli, no to je ipak samo bajka. Danas nas oduševljavaju neke sasvim druge stvari kao na primjer, ni manje ni više, automobil s elementima porculana.

Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport ‘L’Or Blanc’ prvi je automobil na svijetu s porculanskim detaljima. Sama ideja o dodavanju tako teškog materijala na prvi tren se učinila kontraproduktivnom, ali kad je u pitanju ekskluzivnost, samo nebo je granica.

L’Or Blanc je proizveden u suradnji s tvrtkom Konigliche Porzellan-Manufaktur (KPM), a predstavljen je u poznatoj KPM-ovoj radionici porculana u Berlinu.

“Na početku, porculan u automobilu se činio kao neobična ideja, pogotovo u najbržem kabriu na svijetu” komentirao je Dr. Stefan Brungs, direktor prodaje i marketinga tvrtke Bugatti Automobiles. “Ono iza čega Bugatti stoji je realizacija izvanrednih ideja, dok istovremeno težimo ka naboljoj kvaliteti i estetici. Na taj način nastavljamo s naslijeđem Ettorea Bugattija koji je i sam volio eksperimentirati s novim materijalima.”

Ako se osvrnete na eksterijer automobila, naći ćete oznake na točkovima i zadnjem dijelu automobila te poklopcu rezervoara. Međutim, ono čime  L’Or Blanc oduzima dah je boja. Najsjajniji automobil  ikad toliko sjaji da ne možete odmah razaznati je li L’Or Blanc plave, bijele ili srebrne boje.

Unutrašnjost automobila je većinom bijele boje u kombinaciji s plavom, a KPM je dizajnirao i porculanske dijelove na središnjoj konzoli te panel između sjedala.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS