BUGOJNO: Haris Hadžiabdić se oprostio od rukometa

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

harishadziabdic

[dropcap style=’default’]H[/dropcap]aris Hadžiabdić jedan od najboljih golmana sa prostora Bosne i Hercegovine, pa možda i šire, se prije nekoliko dana oprostio od rukometa.

Iako je i ranije imao namjeru da napusti teren, njegovo srce je pustilo korijenje i jednostavno to nije mogao učiniti. Međutim, prije par dana to je i učinio na utakmici protiv RK Dobrinjac. Ovo je veliki gubitak za Rukometni klub Iskra iz Bugojna, ali su svi svjesni da je on dao svoj maksimum, a tu su i mlade nade ovog kluba, prije svega njegov sin koji slijedi njegove stope, te već sa svojih 16 godina brani za prvi tim.

Haris se kroz svoju rukometnu karijeru mnogo puta proslavio. Bio je  najbolji golman prvog Šutkovog turnira, sportista grada Bugojna,  najbolji sportista 2011. godine, te najuspiješniji senior u istoj godini, a bio je pozvan i za golmana SFRJ-a. Kao junak više derbija oprostio se od igranja, ali naravno uvijek će biti tu da daje podršku novim generacijama, jer za ovog prije svega velikog čovjeka pa onda i rukometnog velikana od rukometa se nemoguće oprostiti.