Bureković nakon presude: Četiri godine za jedan mladi život, još ne vjerujem

Bureković nakon presude: Četiri godine za jedan mladi život, još ne vjerujem

Nakon što je naš portal obznanio informaciju da je Općinski sud u Visokom osudio Amira Kovačevića iz Zenice na samo četiri godine zatvora, zbog izazivanja nesreće u decembru prošle godine na Glavnoj gradskoj magistrali u Zenici, kada su povrijeđene dvije osobe, Benjamin Bureković i Ajna Strukan (28) koja je, nakon pet dana, izgubila bitku za život, za 072info se oglasio i Bureković.

Prema njegovim riječima, ogorčen je na presudu ali i činjenicu da je sud, smatra, Kovačeviću dao sve olakšavajuće okolnosti.

-Kada neko dobije olakšavajuću okolnost za narkotike, sud mu je naklonjen. Opet, smatram da je kolika god da kazna izrečena i da je dobio zatvora – malo je, jer naše Ajne više. Četiri godine za jedan mladi život… Još ne vjerujem – kazao je Bureković.

Podsjetimo, stravična nesreća na GGM-u se dogodila u decembru prošle godine kada je vozač Kovačević, upravljajući vozilom Pežo, naišao GGM-om i pokupio Strukan i njenog momka Burekovića na pješačkom prelazu.

Nesretna Zeničanka hitno je operirana na Odjelu neurohirurgije, a zadobila je povrede karlice, vilice, ali i po život koban izljev krvi u mozak. 

Bureković u zeničkoj bolnici nakon nesreće

Nakon pet dana, nažalost, njeno srce prestalo je kucati i podlegla je povredama.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica