AA04C03B 5063 4E70 B3E1 149EDB0A3C98
AUTOR: H.D.
DATUM: sij 12, 2022 @ 20:40
KATEGORIJA: Crna Hronika

Kantonalni sud u Travniku je u ponovljenom postupku osudio Bugojanca Nahida Selmana na dvije godine zatvora zbog pokušaja ubistva poznanika Aida Jusufbašića kojeg je čakijom ubo u stomak. Selman je prvobitno bio osuđen na tri godine zatvora, ali ta je presuda ukinuta i slučaj vraćen na novo suđenje, nakon čega mu je umanjena kazna. Prema presudi, Selman je pokušao da ubije Jusufbašića 27. oktobra 2018. u jednom kafiću u Ulici Slobode bb u Bugojnu.

Svemu je, kako stoji u presudi, prethodila kraća svađa koja je započela nakon što je Jusufbašić poručio pizzu i piće te stao za viseći sto u neposrednoj blizini Selmana.

– Kad je Jusufbašić vidio da ga Selman gleda i da se rukom drži za desni džep hlača, prišao mu je i pitao ga šta bulji. Nakon toga je do stola Jusufbašića došao E. M. koji je od njega uzeo komad pizze i stao do njega da pojede. Jusufbašić je ponovo prišao Selmanu i nešto mu rekao, a on mu je samo odmahnuo rukom. Jusufbašić je ponovo prišao Selmanu i nešto rekao te ga pesnicom udario po glavi, navodi se u presudi. Selman je tada čakijom ubo Jusufbašića u stomak, a potom je čakiju predao obezbjeđenju lokala. Povrijeđeni je operisan i zadržan na liječenju u bolnici Travnik.

Tekst se nastavlja nakon reklame
LIDER