Portal 072info

Carinicima mjere zabrane i suspenzija

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Sud BiH odredio je mjere zabrane osumnjičenima za organizovani kriminal u vezi sa zloupotrebom položaja u predmetu “Kemal Čaušević i drugi”.

Za 20 osumnjičenih određene su mjere zabrane napuštanja mjesta boravka, putovanja i sastajanja s određenim licima. Mjere zabrane određene su Aliji Mašiću, Almiru Kadiću, Dražanu Kožulu, Sveti Miljiću, Ljubomiru Vlajiniću, Draganu Tomiću, Dejanu Paviću, Nerminu Hrustiću, Aleksandru Petroviću, Hajrudinu Muminoviću, Faruku Šušnjari. Iste mjere odnose se i na Danijela Stojčića, Boru Marjanovića, Radana Kuzmanovića, Mišu Novkovića, Veseljka Starčevića, Edvina Ađulovića, Dejana Nožicu, Mirka Ivića i Josipa Kovačevića, saopšteno je iz Suda BiH.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Sud je odbio prijedlog Tužilaštva da se osumnjičenima odredi mjera kućnog pritvora, pa je umjesto toga odredio mjeru zabrane putovanja i napuštanja boravišta. Zabrane mogu trajati dok za tim postoji potreba. U slučaju da osumnjičeni prekrše izrečene mjere zabrane, može im biti određen pritvor.

Nakon rješenja Suda BiH o mjerama zabrane, Uprava za indirektno oporezivanje BiH suspendovala je 18 svojih službenika koje sumnjiče za krivična djela u akciji “Pandora”. “Neovisno o postupcima koji se vode pred pravosudnim organima u BiH, UIO će sprovesti disciplinske postupke kojima će utvrditi odgovornost svih službenika”, saopšteno je iz UIO.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

A, Almedin Rožajac, Haris Krujezija i Nurija Škiljo, koji su uhapšeni zbog sumnje da su kao pripadnici kriminalne grupe Anesa Sadiković, takođe uhapšenog u akciji “Pandora”, učestvovali u nezakonitostima u vezi s uvozom velikih količina tekstilne robe u BiH, predati su juče Tužilaštvu BiH.

Nezavisne novine

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Zapratite nas na FB! (PROMO)