Portal 072info

Cazinjanin za 600 eura prevozio Eritrejce do Bihaća

873x400 1089
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Tužilac Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH podigao je optužnicu protiv Hamida Hasanagića (27),rođenog u Cazinu, državljanina BiH.  Optuženi se tereti da je prevozom kroz teritoriju BiH, omogućio nezakonit transport i boravak tri migranata. 

Prema navodima optužnice, optuženi je 8. marta 2019. godine prihvatio ponudu da, za ugovoreni novčani iznos,troje krijumčarenih lica sa područja Eritreje, preveze na područje Bihaća, radi njihove namjere ilegalnog odlaska na područje Nizozemske i Velike Britanije.

POLITIČKI MARKETING
Rusmir Isak banner

Navedeni migranti su prethodno ilegalno ušli u BiH, posjedovali su potvrde o iskazanoj namjeri podnošenja zahtjeva za azil, a kretali su van dozvoljenog smjera utvrđenog od strane nadležne Službe za poslove sa strancima BiH, te ih je optuženi, iznajmljenim vozilom, povezao iz pravca Sarajeva prema Bihaću, odnosno prema granici sa R Hrvatskom.

U izvršenju krivičnog djela optuženi je otkriven kontrolom policijskih službenika PS Ključ u naselju Velečevo, općina Ključ, koji su prilikom kontrole navedenog vozila uočili krijumčarena lica, od kojih se jedno lice nalazilo u prtljažniku vozila, te od optužnog privremeno oduzeli novac u iznosu od 610 eura.

POLITIČKI MARKETING
A19C0ACA 5A41 413B 9B35 318122A57EA5

Optuženi se tereti da je počinio krivično djelo krijumčarenje ljudi iz člana. Optužnica je proslijeđena Sudu BiH na potvrđivanje.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Avaz

POLITIČKI MARKETING
072 Mirza Husetic 1

Podijelite članak
  • 5
    Shares
POLITIČKI MARKETING
072 Kenan Aida
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

Supružnici zatečeni u Mercedesu sa skoro tri kilograma marihuane

072info.com

Pucnjava na rođendanu: Čovjek dobio metak, traga se za krivcem

072info.com

TRAGEDIJA U BIH: Starac se ubio hicem iz pištolja

072info.com
REKLAMA
KRAJ REKLAME

5C469C74 8C17 4B98 BDF1 9CFAAF69C4F6