Portal 072info

ČELIK – DERVENTA: Rukometni derbi u Areni Zenica

Rukometaši ,,Čelika” nastavak sezone u Premijer ligi BiH, kako su najavili na press konferenciji,  provešće u borbi za duplu krunu  (osvajanje prvenstva i Kupa). RK ,,Čelik” sezonu otvara u subotu 7. februara u 18.30 sati pred doma-ćom publikom u Gradskoj areni protiv glavnog konkurenta za vrh tabele – ekipe RK Dervente.

U ovoj godini, kada navršavamo 65 godina postojanja kluba, naši gavni ciljevi su – osvajanje duple krune – prvaka države i Kupa BiH. Za tako visoke  ciljeve dobili smo podršku grada i Gradonačelnika – osnovna  je poruka sa Press konferencije RK ,,Čelika”.

Mi imamo sve uslove: igračke, kadrovske, trenerske, organizacijske, infrastrukturne, imamo najbolju  dvoranu u državi gdje zahvaljujući Gradu treniramo i igramo utakmice i mi idemo na tako visoke sportske ciljeve. Samo novac može zakočiti nepostizanje  takvih ciljeva i ostvajanje titula – rekao je na početku press konferencije Pane Škrbić, predsjednik kluba i odmah dodao –

Uprava Grada na čelu sa gradonačelnikom Husejinom Smajlovćem su nam rekli da novac ne smije biti prepreka na putu postizanja vrhunskih sportskih rezultata RK Čelika u ovoj godini i – mi im  vjerujemo, kao i u podršku naših spozora, a dio sredstava ćemo obezbijediti i vlastitim aktivnostima – naglasio je Škrbić. 

KADIĆ: NOVI KAPITEN

Davor Kadić, koji je oko pet godina brani boje RK ,,Čelika”  izabran je za novog kapitena tima. Zamjenik kapitena je Aldin Mehinović.

Hvala predsjedniku i treneru Kluba na povjerenju! Hvala mojim saigračima. Velika mi je čast biti kapiten RK ,,Čelika”, kluba koji ima svijetlu istoriju i koji je u ovom gradu i u državi insitucija. Ja iako nisam rođeni Zeničanin, već pet godina sam u ,,Čeliku” i volim ovaj grad kao najrođeniji, odlično se slažem sa saigačima i razumijem se sa publikom. Kad je riječ o ciljevima: dupla kruna je svakako veliki izazov i veliki cilj, ali mislim da ne treba smatrati neuspjehom ako makar jednu titulu ove godine donesemo u Zenicu – rekao je Davor Kadić.

Što se utakmice sa RK Derventom tiče – oni imaju odličnu ekipu, sada su se u pauzi pojačali, a tamo je i naš bivši golman Dragan Starčević, koji nas odlično poznaje, ali u Zenici i pored svega toga – ne mogu imati prolaz! Bodovi ostaju u Zenici!

BEGAGIĆ: ZA PORAZ OD JESENAS – VRATITI IM SA KAMATAMA

Aldin Begagić je sportski direktor i jedan od stubova ekipe ,,Čelika” na terenu.

On je na press konferenciji rekao:

Najteži dio prvenstva imamo u prva četiri kola. Nakon toga će biti sve mnogo jasnije, jer igramo prvo kolo protiv glavnog konkurenta za prvo mjesto – RK Dervente kod kuće. U drugom kolu idemo uvijek jakom Konjuhu u Živinice. U trećem kolu nam dolazi izuzetno pojačana Vogošća, a u četvrtom kolu idemo u Sarajevo kod našeg najvećeg rivala ,,Bosne”. Ako to sve prođe kako treba za nas – onda ćemo u prvenstvu dalje nastaviti ,,ploviti” kako treba. ,,Derventa” nam je jedina nanijela poraz u prvenstvu jesenas i to je razlopg da im sve vratimo s kamatama… Pozivan našu publiku da u što većem broju dođe na utakmicu i bodre nas, jer mi na krilima publike dajemo posbeno izuzetno dobre partije… 

HASO ĆOSIĆ: POZIV PUBLICI

Vratio sam se u svoj rodni grad nakon,,ikleta” i igara za RK Vogošću. Sretan sam zbog povratka u moj matični klub. Daću sve od sebe da pregazimo ,,Dreventu” i pozivam publiku, koja me uvijek hrabrila dok sam igrao za Čelik… Nadam se da me nije zaboravila i pozivam publiku da dođe na ovu utakmicu – kaže Haso Ćosić. 

65 GODINA

Program obilježavanja 65- godišnjice ovog kluba sa sjajnom tradicijom sastoji se od popularizacije rukometa u gradu putem prijema novih članova u Rukometnu školu ,,Čelika”, odnosno  rukometnu akademiju. Zatim, ići ćemo na izradu monografije ,,65 godina postojanja Čelika” i na organizaciju međunarodnog rukometnog turnira.

Monografija ,,65 godina rukometa” će biti rađena na bazi sjećanja rukometaša ,,Čelika” svih generacija, posebno onih starijih, pa molimo sve bivše igrače da se jave u Upravu kluba kako bi doprinjeli izradi monografije – istako je Pane Škrbić.

IZ RUKOMETNOG KLUBA ČELIK POZIVAJU VAS – U SUBOTU SVI NA RUKOMET U 18.30 SATI – GRADSKA ARENA!

Podijelite članak