Portal 072info

Čelik na Bilinom polju savladao Gošk

U okviru devetog kola Nogometne BH telecom Premijer lige Čelik je na svom terenu dočekao Gošk iz Gabele. Izabranici Elvedina Beganovića savladali su Gošk sa 2:0 A strijelci za domaći sastav bili su Šišić i Kouadio.

Nakon početnog odmjeravanja snaga u 10.minuti Čelik prvi prijeti preko Mahmutovića. Kouadio je pokušao u 16.minuti no njegov šut odlazi pored gola. Gošk prijeti u 21.minuti preko Rijada Kobiljara koji šutira preko gola. Čelik do vodstva stiže u 26.minuti. Šabanović je odlično uposlio Šišića kojem nije teško bilo da matira golmana Gošk. Čelik je uduplao vodstvo u 43.minuti. Jednu nesmotrenost golmana gostiju koristi Kouadio koji pogađa za 2:0. Do kraja poluvremena nije bilo uzbuđenja.

Prvu priliku u drugom poluvremenu imao je Gošk no odličan opet na golu Čelika golman Marković. U 55.minuti Gošk prijeti preko Šišića koji šutira iznad gola. Gošk prijeti u 67.minuti preko Kobiljara čiji pokušaj odlazi pored gola. Isti igrač je pokušao i dva minuta kasnije no opet je bio neprecizan. Čelik prijeti preko Kouadio u 80.minuti no zamalo je neprecizan. Do kraja utakmice Gošk je pokušao da dođe do počasnog gola no rezultat se nije mijenjao.

 

 

 

 

 

 

Podijelite članak