Čelik protiv Zvijezde bez Kajkuta, Mešanovića, Jakupovića i Lakičevića

SasaKajkutTri su dana ostala do Čelikovog gostovanja Zvijezdi u Gradačcu. Ekipi su se jučer priključili šef stručnog štaba Vlado Jagodić i Sead Jakupović, selektor i stoper U-21 reperezentacije BiH, međutim je danas priznao strateg “crveno – crnih”, zatekao ga je zabrinjavajući zdravstveni bilten.

To je ono što Jagodića najviše brine pred utakmicu 7. kola BH Telecom Premijer lige BiH. “Nakon što se oporavio, Jasmin Mešanović je tek u utorak odradio prvi trening sa ekipom i zaista bi bilo rizično staviti ga da igra u ovoj za oba tima važnoj utakmici. Sead Jakupović nema pravo nastupa zbog tri žuta kartona. Saša Kajkut i Slobodan Lakičević također treniraju odvojeno i njih sigurno neće biti protiv Zvijezde. Mladi Dženan Bureković je izgubljen za duže vrijeme jer je kod njega otvoren preponski kanal i vidjet ćemo kojom će metodom to liječiti”, otkrio nam je razloge svoje glavobolje Jagodić.

Ipak, kako kaže, navikao je raditi u problemima…

“I Zvijezda je u svojim problemima, i njima je pobjeda imperativ, kao i nama jer želimo ovjeriti pobjedu protiv Rudara i dobar rezultat bi nam mnogo značio pred tri prvenstvene utakmice u Zenici i Kup utakmicu protiv Modriče iduće srijede u gostima. Čelik uvijek i na svakom terenu mora ići po pobjedu i mi ćemo se tako postaviti bez obzira ko bude igrao. U Gradačcu je teren odličan, ambijent dobar za igranje i vjerujem da će moji igrači biti na željenom nivou”, kaže Vlado Jagodić. Nakon dužeg vremena, u konkurenciji za tim će biti oporavljeni Haris Ribić i Marko Nestorović. Po riječima Čelikovog trenera, dvonedjeljna prvenstvena pauza zbog reprezentativnih obaveza dobro je iskorištena, između ostalog i za izjednačavanje fizičke pripreme svih igrača.

sportzdk.ba

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE