Portal 072info

Centar za djecu „Gnijezdo“ proslavilo dvije godine postojanja (FOTO)

U prostorijama Centra za djecu „Gnijezdo“ u povodu dvije godine postojanja, upriličena je priredba članova pomenutog centra.

Na priredbi su se predstavili članovi Udruženja ispred dramske, recitatorske i plesne sekcije, koji su priredili nekoliko tačaka, uz što su roditelji i prijatelji Udruženja uživali.

„Svaka vrsta intervencija u vidu pomaganja djeci sa problemima u Dnevnom centru su besplatne i usmjerene na preventivno u smislu pružanja podrške djeci i jačanju njihovog samopouzdanja, odabiru prihvatljivih oblika ponašanja, nenasilnoj komunikaciji, poboljšanju školskog uspjeha, kao i jačanju socijalne kontrole, te na taj način se doprinosi osiguravanju bolje zaštite djece u njihovom užem i širem okruženju“, istakao je Haris Husejnović, predsjednik Centra.

Dnevni centar za djecu „Gnijezdo“ Zenica koje je dio mreže aktivnih Dnevnih centara rasprostranjenih širom Bosne i Hercegovine, čine skupinu od 14 aktivnih centara, te se svi oni zajedno bore za zaštitu dječijih prava i dječije edukacije.

U fotogaleriji možete pogledati kako je izgledalo na predivnoj zabavi koju su pripremili članovi Udruženja.

[Galleries 643 not found]

Podijelite članak