U CENTRU SARAJEVA: Maloljetnik ukrao mami automobil, vukao je po ulici i pobjegao

Ilustracija
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

POLICIJA

Majka je primijetila svoje vozilo kojim je upravljao njen sin, te ga je pokušala zaustaviti u čemu nije uspjela, a povrede je zadobila dok je vozilo vuklo prema ulici Maršala Tita

Sarajevska policija obaviještena je jučer u 12.10 sati da se u neposrednoj blizini raskrsnice ulica Mula Mustafe Bašeskije i Safvet bega Bašagića, općina Stari Grad Sarajevo, dogodila saobraćajna nesreća, piše Oslobodjenje.ba.

Prema prijavi, žena je pokušala je ući u automobil Škoda fabia, plave boje, koji se nije zaustavio, te ubrzao kretanje vukući ženu, a potom udario u Ford, nakon čega se udaljio u pravcu ulice Maršala Tita.

Prema informacijama iz MUP-a, žena je spala sa vozila u blizini tramvajskog stajališta Katedrala, a potom se obratila u Opću bolnicu “Prim.dr. Abdulah Nakaš” u Sarajevu, radi ukazivanja ljekarske pomoći, saopćeno je iz MUP-a KS.

Policija je utvrdila da je povrijeđena 4. januara ove godine prijavila policiji da je njen maloljetni sin N.Z. (16), učenik IX razreda osnovne škole, dva dana ranije odvezao se njenom Škoda fabiom, a iz kuće je ukrao i određenu sumu novca. Prema njenoj izjavi N.Z. je pokušala zaustaviti policija na području općine Trnovo, ali se on oglušio o naredbe i nastavio kretanje u pravcu općine Foča.

Naime, majka je primijetila svoje vozilo kojim je upravljao njen sin, te ga je pokušala zaustaviti u čemu nije uspjela, a povrede je zadobila dok je vozilo vuklo prema ulici Maršala Tita.

O ovom slučaju obaviješten je tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo nastavljaju rad na rasvjetljavanju navedenog događaja, kao i pronalasku maloljetnika i vozila.

Oslobodjenje.ba