Portal 072info

Čerkez: Imamo efikasne mjere, kako se budemo ponašali tako će nam biti

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Mjere koje imamo kada je riječ o sprečavanju širenja pandemije koronavirusa su vrlo efikasne, samo je potrebno da ih se pridržavamo. Nije solucija bilo kakvo zatvaranje, ali ćemo imati situaciju da će se sami kafići zatvoriti i fabrike ukoliko se mjere ne poštuju jer će virus ući. 

To je za „Avaz“ kazao član Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva Goran Čerkez dodavši da je situacija u FBiH stabilna.

POLITIČKI MARKETING
Rusmir Isak banner

–    U Zeničko-dobojskom kantonu je došlo do povećanja zaraženih, ali je stavljeno pod puni nadzor, posebno u Tešnju gdje imamo najveći broj zaraženih. Očekujemo da će doći do pada odnosno do oporavka tih ljudi. Također, TK je u jednom skoku. Najefikasnije mjere su distanca, maska, i to je zaštita. U nekim kantonima nema zaraženih, pa smo kantonalnim kriznim štabovima dali mogućnost da donose mjere prema epidemiološkoj situaciji. To ne mora značiti restriktivne mjere, mogu omogućiti funkcioniranje života, privrede i svega što je bitno – rekao je Čerkez. 

Napominje da je do porasta zaraženih došlo u cijeloj Evropi, ali da se zemlje još ne odlučuju na bilo kakva zatvaranja.

POLITIČKI MARKETING
A19C0ACA 5A41 413B 9B35 318122A57EA5

–    Jako je bitna disciplina i savjest svakog građanina da provede mjere koje su na snazi i neugrožava druge. Isto se odnosi i na poslodavce, da se pridržavaju mjera. Ne bih ovo nazvao drugim valom, jer nismo izašli ni iz prvog. Najvažnije je kontrolisati epidemiju. Virus nikad nije otišao, prema tome, naše ponašanje determinira kakva će nam situacija biti – dodao je Čerkez.

Na navode pojedinih medija u regionu da BiH provodi takozvani švedski model borbe s pandemijom, Čerkez je rekao da to nije tačno.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
POLITIČKI MARKETING
072 Mirza Husetic 1

–    BiH provodi svoj model, koji je vrlo sličan u regionu jer potičemo iz jedne škole javnog zdravlja – pojasnio je Čerkez.

Podijelite članak
  • 13
    Shares
POLITIČKI MARKETING
072 Kenan Aida
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

Dodik: Najvjerovatnije ćemo zatvoriti škole

072info.com

Šeranić: Proći će sve i ovo i biće nam bolje

072info.com

REAGIRANJE: “Dom zdravlja” Zenica raspolaže dovoljnim količinama briseva koje smo pravovremeno nabavili

072info.com
REKLAMA
KRAJ REKLAME

5C469C74 8C17 4B98 BDF1 9CFAAF69C4F6