54F392D9 75F3 4CCC 832D 9CD98161F679
AUTOR: Portal 072info
DATUM: lis 28, 2021 @ 0:11
KATEGORIJA: Zabava / Zanimljivosti
FIXGEHALT

Naučnici sa Univerziteta Harvard su došli do zaključka da bi muškarci trebalo da ejakuliraju najmanje 21 put mjesečno kako bi smanjili rizik od nastanka raka prostate.

NER FIT

Za potrebe studije koja je objavljena u časopisu European Urology, 31.925 muškaraca je otkrilo koliko puta mjesečno u prosjeku ejakuliraju.

“Ispitivali smo da li je učestalost ejakulacije povezana sa rizikom od raka prostate”, rekli su autori studije otkrivajući da su rezultati studije pokazali direktnu vezu između česte ejakulacije i manjeg rizika od raka prostate.

“Otkrili smo da je muškarcima koji su ejakulirali češće u odrasloj dobi, rak prostate dijagnostikovan u manjem broju slučajeva”, kažu.

Tekst se nastavlja nakon reklame

Međutim, smanjena mogućnost razvoja raka prostate nije jedini benefit česte ejakulacije. Utvrđeno je da ona smanjuje i stres i anksioznost.

“Uz smanjen osećaj bola, lučenje endorfina dovodi do osjećaja euforije, regulisanja apetita, oslobađanja hormona i poboljšanja imunološkog odgovora”, kažu iz Medicine Neta.

Poznato je i da je ejakulacija pomaže kod spavanja, jer tijelo oslobađa hormone poput prolaktina i oksitocina koji opuštaju.

Tako da se može reći da ukoliko ne ejakulirate redovno, zapravo ne vodite dovoljno računa o svom zdravlju.

LIDER