Portal 072info

Četiri namirnice koje smanjuju znojenje

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Unatoč redovitoj higijeni i korištenju mirisnih kapljica naše tijelo tijekom ljetnih vrućina postaje ljepljivo i poprima neugodne mirise, naravno uzrok tomu je pretjerano znojenje.

Iako u borbi s neugodnom pojavom najčešće pomoć tražimo u kozmetičkim preparatima puno bolje od nje djeluju i promjene životnih navika. Jedna od njih je i prehrana, otkrivamo koje namirnice najbolje pomažu u smanjenju znojenja.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

1. Hrana bogata vlaknima poput bobičastog voća, orašastih plodova, lisnatog zelenog povrća te cjelovitih žitarica tijekom ljeta trebala bi sačinjavati 90 posto sastava dnevnih obroka.

2. Crveno meso zamijenite ribljim, losos i srdela sadržavaju velike količine kalcija koji pomaže kod smanjenja znojenja. Jednako djelovanje na pretjerano lučenje imaju naranča i brokula.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

3. Nim je poznata indijska biljka koja učinkovito pomaže kod znojenja jer je snažan antioksidans. U šalicu vruće vode dodajte prstohvat praha nima i promiješajte. Ukoliko vam je okus gorak dodajte malo meda i limuna. Čaj konzumirajte najmanje tri puta dnevno, a najvažnije je da ga ujutro popijete na prazan želudac.

4. Maslinovo ulje koristite kao jedini dodatak salatama i varivima, ono obiluje antioksidansima i i lakše se probavlja od srodnih mu drugih biljnih ulja. Stoga izbjegavajte margarin i suncokretovo ulje kod pripreme jela, na visokim točkama vrelišta oni se pretvaraju u štetne sastojke koje tijelo izbacuje u obliku toksina kroz pore kože.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

zadovoljna.hr

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Zapratite nas na FB! (PROMO)