Četiri napitka koja gase žeđ i tope masne naslage s trbuha

Sada je idealno vrijeme da se odviknte od zaslađenih sokova i bespotrebnog unošenja dodatnih kalorija kojih vjerovatno niste ni svjesni. Kako bi utažilli žeđ, isprobajte ove prirodne napitke i namirnice koje, osim što su ukusne, ubrzavaju metabolizam.

Voda – je najvažniji saveznik zdravog načina života, bez obzira držite li dijetu ili ne. Između ostalog, ona poboljšava probavni sistem, potiče apsorpciju hrane, te doprinosi detoksikaciji organizma. Ukoliko ne volite piti vodu, dodajte joj nekoliko kapi limuna – to će još više ubrzati vaš metabolizam.

Menta – osim što održava higijenu usne šupljine i eliminira neugodan zadah, ima diuretičko djelovanje, potiče apsorpciju masnoća u organizmu i smanjuje apetit.

Ananas – ova egzotična voćka pomoći će vam da postignete vitku liniju i samouvjereno prošetate plažom za nekoliko mjeseci. Naime, enzimi koje sadrži ananas uklanjaju nadutost, te je ovo voće idealno za ravan trbuh.

Zeleni čaj – sadrži polifenole, koji su odgovorni za pojačano sagorijevanje masnoća. Poželjno je da ga pijete prije vježbanja, kako bi pojačali topljenje masnih naslaga. Jednu šoljica kafe dnevno zamijenite zelenim čajem jer ćete tako smanjiti razinu holesterola u organizmu i zaštititi se od virusnih infekcija.

24sata.hr