Portal 072info

Četiri pogreške koje radite svako jutro, a koje biste trebali promijeniti

Jutra su pretežno ista, buđenje otprilike u isto vrijeme, ista rutina koju vjerojatno niste ni pomislili mijenjati.

Za mnoge jutra nisu tako važna, posebice ono vrijeme između buđenja i dolaska u ured.

Jutra su pretežno ista, buđenje otprilike u isto vrijeme, ista rutina koju vjerojatno niste ni pomislili mijenjati.

Ipak, naša jutarnja rutina je puno važnija nego što mislimo ili želimo priznati, a loše navike koje imamo ujutro s vremenom se mogu akumulirati. Jutra nam određuju cijeli dan, a sitne pogreške tijekom jutra mogu itekako utjecati na produktivnost tijekom dana, piše Time.

Ovo su 4 jutarnje pogreške koje često radimo, a trebali bi ih promijeniti što prije.

1. Neugodna jutarnja buđenja

Jedno je kada ne možete utjecati na to pa vas probudi neki neugodni zvuk s obližnjeg gradilišta, ali ako sami birate neki najiritantniji zvuk na vašem telefonu koji će vas buditi, vrijeme je za promjenu. Vjerojatno niste ni svjesni, ali “neugodno buđenje” iritirajućim zvukom može utjecati na to da tijekom dana budete loše volje.

2. Žurba

Ako ste ujutro “sto na sat” i u brizi da ćete zakasniti na posao, to može biti frustrirajuće čim otvorite oči. Ako vam se događa gotovo svakog jutra, to je onda rutina koja može imati štetne posljedice. Takvo “letenje” kroz jutro ne ostavlja mozgu dosta vremena da se pripremi za taj novi početak dana. Možete li, radije ustanite pola sata ranije kako biste imali vremena za svoje jutarnje obveze i navike.

3. Preskakanje doručka

Mnogi ne doručkuju jer ne osjećaju glad ili nemaju vremena pa jedino popiju čaj ili kavu. Kava može pomoći da se razbudite, ali neće vam osigurati potrebne hranjive sastojke i energiju.

Ujutro se preporučuje doručkovati voće, složene ugljikohidrate i proteine, a za pripremu obroka i jelo potrebno vam je najviše 15 minuta. Ne možete li u svoju rutinu ubaciti dodatnih 15 minuta za doručak, vjerojatno imate većih problema od samog preskakanja jutarnjeg obroka.

4. Iz kreveta na posao

Još jedna pogreška je da čim otvorite oči, odmah uzimate svoj mobilni telefon i provjeravate mailove, zovete klijenta kojeg jučer niste uspjeli dobiti ili razmišljate o velikom problemu koji je jučer ostao neriješen. Može vam se činiti kako ovakvim pristupom imate više vremena za aktivni rad te da ćete riješiti više toga što vas čeka, ali vjerojatno radite baš suprotno jer niste mozgu osigurali dovoljno vremena da se odmori za nove zadatke i opterećenje koje je pred vama u novom danu. Zato ujutro nemojte odmah “skakati” na posao, već napravite nešto što vas opušta, u čemu uživate i nema veze s poslovnim obvezama.

Podijelite članak