Portal 072info

Četvrti Studentski Bazar UNSA 2013

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

rsz_905586_10151614994665011_1935768753_o

Danas je jako teško zaraditi mladoj osobi novca za ovako ksupo školovanje, naručito ako se radi o fakultetu i samom studiranju. Knjige, hrana, samo obrazovanje iziskuje veliku svotu novčanih sredstava što samim tim ukazuje da se nešto mora poduzeti, pa time, mladi ljudi pokušavaju naći sebi posao ili bilo koji drugi način zarade.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

Maja Makaš je studentica Filozofskog fakulteta na odsjeku za Historiju i odsjek za Historiju umjetnosti u Sarajevu. Završila je Srednju umjetničku školu u Sarajevu, a izradom nakita bavi se nešto malo više od godinu dana. Kako kaže, od ovog zanata i ovog hobija zarađuje i time se školuje na fakultetu. Njen nakit zastupljen je i moguć kupiti u svim gradovima Bosne i Hercegovine kao i u mnogim gift shoppovima u Sarajevu, iako za većinu naručenog nakita ona isporučuje lično. 

Studentski parlament Univerziteta u Sarajevu po četvrti put organizuje izdanje Studentskog bazara UNSA 2013, koji će se održati na plataou ispred BBI Centra u Sarajevu sa početkom u 12:00 sati.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Studentski bazar UNSA 2013 je sajam i izložba rukotvorina, namijenjena kreativnim studentima time da izlože svoje rukotvorine ili ponude svojih usluga kolegama i svim zainteresovanim, pa prema tome na taj način zarade sebi džeparac, a ujedno provedu vrijeme družeći se sa vršnjacima i upoznavajući nove ljude. 

Ove godine posjetiteljima će se predstaviti 45 izlagača, koji će na Bazaru ponuditi i predstaviti svoje rukotvorine (nakit, torbe, magnete, korpice) i ponuditi usluge (instrukcije, prevođenje, crtanje portreta) po povoljnim cijenama i na taj način afirmisati svoje talente i usrećiti mnogobrojne posjetitelje. Isto tako na sajmu će se predstaviti i mnogo drugih rukotvorina, ako i različitih usluga. 

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Na Bazaru bit će organizovana i radionica fotografije. Foto radionica će se podijeliti na predavanja i praktični dio, da bi se polaznici što bolje usavršili u tom poslu, a učesnicima će biti omogućeno aktivno sudjelovanje u svakom segmentu foto radionice, gdje će biti govora o foto-aparatima, njihovim specifičnostima, te osnovnim podešavanjem i rukovanjem, od osjetljivosti, načinu odabira kadrova, fotografisanju iz ruke, korištenju stalka, do uređenja fotografija sa malim korekcijama kroz foto programe.

Ova radionica će se održati u subotu, 20. aprila ispred BBI centra, sa početkom u 13:00 sati i trajat će 90 minuta. Cijena radionice je 5,00 KM po učesniku. 

Prijaviti se možete na sljedeći link:

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

 https://docs.google.com/forms/d/1IQKpfMvB4VmE6ke9ZrtIx0XMOhQHpQvCBd41AR2rs50/viewform?pli=1

Ono što oragnizatori smatraju za cilj ovog Studentskog bazara je pružanje neafirmiranim autorima rukotvorina dobru i kvalitetnu priliku da prodaju svoje radove, promovišu ih i time  motiviraju posjetitelje na kreativno stvaralaštvo i njihovu međusobnu saradnju i druženje. 

Sve informacije koje vas zanimaju možete pronaći na linku:

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

https://www.facebook.com/StudentskiBazarUnsa2013 

Mladi pokazuju svoje ambicije i ono za šta se trude. Dođite i podržite njihove ambicije i pomozite im u ostvarivanju njihovih ciljeva.

Pogledajte i Facebook stranicu mlade Maje Makaš klikom ovdje.


Preuzmite Android aplikaciju portala 072info
– klikni ovdje da preuzmeš! –

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

Convict Radio Show by Komedii

DPA - Portal 072info

EMIL HAJRIĆ: Preselio firmu iz SAD-a u Sarajevo

DPA - Portal 072info
REKLAMA
KRAJ REKLAME