EMIL HAJRIĆ: Preselio firmu iz SAD-a u Sarajevo

EMIL HAJRIĆ: Preselio firmu iz SAD-a u Sarajevo

emil-hajric-300x223

Velika pozitivna priča kruži svijetom. Mladi Emil Hajrić je od prve milionske ponude otvorio firmu „Help Juice“, koja vrijedi više miliona dolara, a istu je odbio prodati kada su se nudili kupci i kada su isti za nju nudili milione i milione dolara.

Kažu da više nije teško biti tinejdžer i milijarder, a takav je isti i Nick D’Aloisio, koji je ujedno kreator mobilne aplikacije Summly.

Ono što je ovaj mladi momak htio jeste da sumira tekstove na inernetu i time olakša i za sve posjetioce pojednostavi njihovo čitanje.

Ono što je specifično je to da mladi ljudi koji su u ovom poslu jedva odole prvoj milionskoj ponudi. Svoj startup je prodao firmi Yahoou za iznos od 30 miliona dolara.

Onaj kojem ovaj posao ide od ruke jeste Emil Hajrić. U svojih 20 godina uspio je napraviti veliku kompaniju koja vrijedi više miliona dolara, a isto tako svaku ponudu za prodaju je odbio.

Zbog premalog tržišta uspio je da startuje sa kompanijom Bzteen.com, koju je osnovao sa 15 godina.

Help Juice je firma koja je u njegovom životu ali i u svijetu promijenila puno toga. Ono što je uradio ovaj mladi biznismen, jeste da je ovu kompaniju iz Amerike preselio u glavni grad naše zemlje.

„Ne mogu reći da je bio među onim ‘cool kids’ i da je stalno izlazio, jer je konstantno razvijao neke ideje i htio napraviti neki projekat“, kaže Vedad Čaušević za svog prijatelja i radnog kolegu Hajrića.

„Uvijek je programirao u slobodno vrijeme, dok su ostali bili usredotočeni na to da dobiju dobre ocjene, odnosno učili-učili-učili, on je ustvari učio kako da osnuje svoju firmu“.

Emil sada ima 20 godina i uz sebe izuzetno jaku firmu koja ima vrijednost od 4 miliona dolara, a ono što smatra za cilj, jeste zarada u iznosu od deset mioliona dolara. Kako kaže, svakim rastom, rasle su i ponude za prodajom.

I ono što je važno naglasiti jeste da se trud i zalaganje ostvare zasigurno i da je bitno imati svoj cilj i tog se cilja čuvati.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica

POVEZANE OBJAVE