Chrysler povlači 2,7 miliona džipova

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

grandcherokeeKompanija Chrysler, na zahtjev vlasti SAD, povlači 2,7 miliona starijih modela džipova zbog problema sa rezervoarima za gorivo. Kako prenose agencije, opozivaju se modeli “džip grand čiroki”, proizvedeni od 1993. do 2004. godine i “džip liberti” proizvedeni od 2002. do 2007. godine.

Prema podacima Glavne uprave za bezbiiednost saobraćaja SAD, rezervoari za gorivo na tim modelima lako se zapale poslije saobraćajnih nezgoda, što je više puta dovelo do ljudskih žrtava. U sličnim incidentima, prema riječima službenika uprave, život je izgubio najmanje 51 čovjek. Eksperti smatraju da je položaj rezervoara na datim modelima loše projektovan.

Kako je saopštila kompanija Chrysler, pristajući da povuče automobile, ona je “riješila sve protivrječnosti” sa zakonodavcem. Međutim predstavnici koncepta i dalje smatraju da njihova vozila nemaju taj nedostatak. Istovremeno oni su spremni da preduzmu dodatne mjere za poboljšanje pouzdanosti automobila ako su vozači zabrinuti.

 

 

GODISNJICA
MARKETING