Čime se bave djeca muzičkih zvijezda na Balkanu

o 27

Iver ne pada daleko od klade, stara je poslovica, a je li zaista tako, pokazat ćemo na slučaju djece najvećih balkanskih muzičkih zvijezda. Čime se oni ustvari bave, kojim su putem krenuli i imaju li neki od pjevača i pjevačica svoje nasljednike. 

Privatna škola

Starija kćerka Zdravka Čolića, Una Čolić, koja je nedavno napunila 18 godina, već izvjesno vrijeme puni stupce medija u cijeloj bivšoj Jugoslaviji. Naime, Una na svom Instagram profilu objavljuje zanimljive fotografije sa svojih putovanja, gdje uživa s prijateljima i prijateljicama, a kako sada stvari stoje, ona ipak neće putem svog popularnog oca Zdravka Čolića.

Una, kako saznajemo, ide u jednu privatnu školu u Beogradu. Čola inače sa suprugom Aleksandrom ima i mlađu kćerku Laru.

Una Čolić: Uživa u putovanjima
Una Čolić: Uživa u putovanjima

Dino Merlin ima kćerku Naidu i sina Hamzu. Njih oboje završilo je vrlo prestižne i ugledne fakultete u Sarajevu i Istanbulu. Oboje djece velike muzičke zvijezde živi povučenim životom, poznato je da je Hamza oženjen i da je prije nekoliko mjeseci dobio sina Nezira. Inače i Naida i Hamza angažirani su u timu Dine Merlina.

Dino Merlin sa sinom Hamzom na koncertu grupe „Leibach“
Dino Merlin sa sinom Hamzom na koncertu grupe „Leibach“

Goran Bregović je otac tri kćerke, Eme, Lule i Une. Njegova starija kćerka, koju ima iz braka sa suprugom Dženanom Sudžukom, Ema donekle je krenula očevim muzičkim stopama, naime Ema je umjetnica i imala je već nekoliko izložbi na prostoru bivše Jugoslavije.

Bregović sa suprugom i kćerkama
Bregović sa suprugom i kćerkama

Što se tiče Halida Bešlića, njegov sin Dino sa suprugom Mahirom i njihovo dvoje djece živi već izvjesno vrijeme u Njemačkoj. Inače, Dino Bešlić dio je muzičkog tima svog oca Halida Bešlića. 

Prava nasljednica

Hanka Paldum ima kćerku Minelu i sina Mirzu. Nijedno od njih dvoje nije se odlučilo krenuti majčinim stopama. Minela je inače u braku sa Elvisom Jašarom i ima dvoje djece.

Hanka Paldum s kćerkom Minelom
Hanka Paldum s kćerkom Minelom

Kćerka Harisa Džinovića Đina u posljednje vrijeme također se našla u centru medijske pažnje nakon što je objelodanjeno da je u vezi sa nogometašem Crvene zvezde Andrejem Đurićem.

Osim Đinu, Haris i njegova supruga Melina imaju i sina Kana, njih dvoje još se školuje i nije poznato hoće li krenuti očevim muzičkim ili majčinim kreatorskim stopama.

Đina Džinović s momkom nogometašem
Đina Džinović s momkom nogometašem

Jedan od pjevača koji se može pohvaliti da na profesionalnom polju ima svoju nasljednicu je Mladen Vojičić Tifa. Naime, njegova kćerka Sara bavi se muzikom, vrlo je talentirana pjevačica i ima svoju grupu “Dolia”, gdje je vokal i violinistica.

Sara Vojičić: Gradi muzičku karijeru
Sara Vojičić: Gradi muzičku karijeru

Povukao se iz “medijskog svijeta”

Stefan Živojinović, sin pjevačice Lepe Brene, bio je krenuo majčinim stopama, ali je prošle godine odlučio da se povuče s estrade.

– Pokrenule su me neke druge poslovne ambicije – rekao je Stefan svojevremeno.

Tvrdi kako nije samo jedna stvar u pitanju zbog koje je donio takvu odluku te smatra kako je ovo definitivno. A kako posao pjevača za sobom nosi i puno medijskih tekstova, govori da bi se želio u potpunosti povući iz “medijskog svijeta”.

Avaz