Portal 072info

Činjenice umjesto politikanstva: SDA Zenica mora prestati tuđe zasluge pripisivati sebi!

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Ovom prilikom želimo skrenuti pažnju na neke neobjektivne činjenice iznesene u saopćenju SDA Zenica, nakon posljednje sjednice Gradskog vijeća, a u vezi slučaja Plava voda i drugih aktuelnih zbivanja tokom sjednice GV.

Ne ulazeći u razinu, etičnost i svrsishodnost diskusije sa Gradonačelnikom, iako smo stranka koja djeluje od prošle godine, a svoje vijećnike imamo od oktobra 2016., to ne znači da se nećemo osvrnuti na bezočne laži iz političkih kuhinja, sa ciljem prikupljanja jeftinih političkih poena. S tim u vezi, želimo istaći sljedeće:

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

-Sramotno je javno izjaviti da je projekat Plave vode projekat SDA ako znamo da ideja o tom projektu datira iz 1980. u cilju dugoročnog vodosnabdijevanja Općina Travnik i Zenica, te da je s tim u vezi postignut “Društveni dogovor o izgradnji i korištenju Regionalnog vodovoda Plava voda” za snabdijevanje vodom područja Općina Travnik, Pucarevo (Novi Travnik), Vitez i Zenica koji je i objavljen u “Sl. Glasnik Općine Travnik br.09/85.

-Nakon toga su u periodu od 1985-1990. izvršena sva potrebna ispitivanja i izrada projektne dokumentacije na čemu se temelji i današnji projekat za koji SDA Zenica tvrdi da je njihov.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Ako doista poznaju projekat kao što tvrde, onda bi bilo pristojno da su građane Zenice informisali da u naselju Gradišće postoji „žila“ Plave vode za što su takođe u periodu od 1985-1990. vršena ispitivanja i sačinjena projektna dokumentacija koja je pohranjena u arhivu JP ” ViK” Zenica , ali nekom nije u interesu da se to zna pa je sve uredno skriveno.

Ovom prilikom želimo dati komentar i na druge „projekte“ pomenute u obraćanju stranke koja ih neistinito prepisuje sebi.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

-Projekat regionalne deponije “Mošćanica” je pokrenuo tadašnji načelnik Zakir Pašalić 2001. za kojeg znamo da nema nikakve veze sa SDA, te je u periodu 2001-2004. urađena projektna dokumentacija, formirano JP “Regionalna deponija Mošćanica” i potpisan Ugovor sa Svjetskom bankom o finansiranju i realizaciji projekta. Činjenica je da su zvaničnici općinske administracije iz SDA Zenica presjekli crvenu vrpcu na otvaranju ovog za Zenicu veoma značajnog projekta, a da za to nemaju ama baš nikakvih zasluga.

-Ako govorimo o projektu Arene bilo bi dobro da stručni kadrovi SDA Zenica objasne građanima našeg grada na čijem zemljištu je taj objekat izgrađen tj. koje stvarni vlasnik, kao i da naprave i objelodane finansijski izvještaj . Osim toga vrijedi napomenuti da je i ovo projekat koji datira iz 1980. ali je na žalost dramatično promjenjen.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

-Uzgred, pogledajte u arhivi Općine/Grada da je Vijeće Zenice, u mandatu ranije pomenutog načelnika Pašalića donijelo odluku o raspisivanju Javnog poziva, ali da je novi saziv Vijeća, u kojem je prevladavala SDA samo izabrao „izvođača radova“, odnosno budućeg vlasnika, uzgred i nemalo bitno, svog vijećnika

-Glavna gradska magistrala GGM predstavlja doista jedinstven vizionarski projekat osobito u finansijskom smislu, obzirom da je jedini klasični infrastrukturni projekat finansiran sredstvima komercijalnog kredita, čime su veoma uspješno zadužena i djeca naše djece. Svakom odgovornom čovjeku je dobro poznato na koji način se u današnje vrijeme finansiraju ovakvi projekti, ali eto mi ipak moramo biti drugačiji???

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

-Ovom prilikom ne želimo ulaziti u stručne analize projekta GGM-a ali je dovoljno reći da se građani Zenice danas koriste saobraćajnicom koja još nema upotrebnu dozvolu obzirom da niko ne želi potpisati Izvještaj o tehničkom prijemu onoga što je urađeno.

Osim toga, smatramo da bi bilo dobro da SDA Zenica javno objavi spisak projekata i svojih stručnih kadrova zaduženih za njihovu realizaciju, jer bi to bilo od velike pomoći pravosudnim organima za pokretanje istraga o učinjenim malverzacijama.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Zato vas molimo, okanite se jeftinog politikantstva, jer živimo u doba jednostavne provjere podataka, ali i utvrđivanja politikantskih izjava sa govornica za jednokratnu upotrebu naivnim biračima u „osipanju“.

Snaga Centra

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

VRAČE BEZ DLAKE NA JEZIKU: Politika SDA u Zenici bila je opstruirajuća zbog ličnih animoziteta

072info.com

ELDIN VRAČE: Snaga centra izlazi na izbore s najjačim sastavom!

072info.com

Predsjednik “Snaga centra” iz Zenice: Eldin Vrače gost u “Novom danu” na N1

072info.com
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Zapratite nas na FB! (PROMO)