ČISTIO GRAD NAKON POPLAVE i u novčaniku na smeću pronašao 1.800 eura! FOTO

Podijelite vijest

Karađorđevo naselje u Smederevskoj Palanci je jedan od onih dijelova Srbije iz koga su žitelji, bježeći pred bujicom, prošle nedjelje izbjegli, ostavljajući svoje domove. Ipak, uskoro bi trebalo da se vrate, jer su Palančani, čim se voda povukla, zasukali rukave i počeli rašćišavanje.

Među onima koji su zajedno s brojnim volonterima radili da naselje koliko-toliko ponovo liči na mjesto u kome je život moguć bio je i Dragan Vujanović, šef palanačke Kancelarije za mlade.

– Moja je moralna i svaka druga obaveza da učestvujem u tome, jer sam dio lokalne samouprave. Sigurno da ne mogu da sjedim u kancelariji kada je toliko posla na terenu, kada su svi naši mladi članovi zauzeti na raznim lokacijama – kaže on, skromno dodajući da je ono što se desilo ovog petka čista slučajnost, da bi i većina drugih na njegovom mjestu sigurno isto postupila.

– Vidio sam u gomili onog što je trebalo da bude utovareno na kamion kao đubre nešto što je izgledalo kao novčanik. Onako, jeftin, ništa posebno, od skaja. Pomislio sam kako su možda unutra dokumenta i da će onaj čija su sad imati mnogo muke da ih ponovo pribavi. Kada sam ga otvorio, prvo sam ugledao novčanicu od 100, pa od 200, pa još 3 od 500 eura… To su već velike pare, pomislio sam kako je onom ko je, u svemu što ga je snašlo, bez njih ostao. Pozvao sam komšije, pozvali smo i policiju – priča Dragan.
novcanikpopl2Komšije su pretpostavile čiji bi to novčanik mogao da bude. I zaista, žena kojoj pripada uskoro se pojavila.

– Bila je šokirana. To su ljudi koji su unesrećeni i teško je bilo očekivati neki izliv osjećanja koji bi možda bio normalan u normalnim okolnostima. Zahvalila se, naravno, na kraju – opisuje Dragan kratak susret sa vlasnicom novčanika, zamolivši još jednom da čitav događaj ne preuveličavamo, da je takvih i sličnih ovih dana u Srbiji vjerovatno bilo mnogo.

Doznajemo.com