F1E0C07F A471 49CC 9E07 C3212FC3F8B5
AUTOR: K.H.
DATUM: stu 11, 2021 @ 12:40
KATEGORIJA: BiH / Izdvojeno / Vijesti
FIXGEHALT

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić povodom odluke Gradskog vijeća Sarajeva da zatraži uklanjanje ploče osuđenom ratnom zločincu Ratku Mladiću koja je postavljena na ulazu u Kanton Sarajevo, na Vracama.

NER FIT

U objavi na svom Facebook profilu Ćosić je jasno dao do znanja da ploču nema nemjeru ukloniti.

“Gradsko vijeće Sarajeva ne može tražiti da se ukloni nešto na teritoriji grada Istočno Sarajevo jer na to nema pravo, kao što ni ja, kada sam tražio uklanjanje tabli u Sarajevu koje vrijeđaju srpski narod, nisam to činio odlukom organa Grada Istočno Sarajevo”, kaže Ćosić.

Dodao je da je spomen-ploča na Vracama postavljena u znak sjećanja na smotru srpskih vojnika 19. maja 1992. godine, koji su se na tom mjestu okupili, kako kaže, “iskazujući namjeru da brane svoja ognjišta”.

Tekst se nastavlja nakon reklame

“Ponosan sam što sam imao priliku da kažem šta mislim o ratu u BiH i njegovom karakteru, stradanjima, ulozi Vojske Republike Srpske, a siguran sam da to isto misli 99 odsto pripadnika našeg naroda. Žao mi je što drugi ne prihvataju različito mišljenje, ne prihvataju da svaki narod ima svoje viđenje događaja”, dodao je Ćosić.

Podsjećamo, na sjednici Gradskog vijeća Grada Sarajeva sa 20 glasova “za” usvojena je inicijativa vijećnice Alme Čengić kojom se zahtjeva od Ureda visokog predstavnika da naloži skidanje spomen ploče osuđenom ratnom zločincu Ratku Mladiću sa ulaza na teritoriju Općine Novo Sarajevo.

LIDER