Ćosić ne želi ukloniti Mladićevu ploču na Vracama!

Ćosić ne želi ukloniti Mladićevu ploču na Vracama!

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić ne namjerava ukloniti ploču postavljenju u čast ratnog zločinca Ratka Mladića na Vracama, na ulazu u Kantona Sarajevo.

On je reagirao povodom odluke Gradskog veća Sarajeva da zatraži uklanjanje ploče osuđeniku na doživotni zatvor za genocid i druge zločine.
U objavi na svom Facebook profilu Ćosić je naveo da Gradsko veće Sarajeva nema prava da traži da se ploča ukloni.

“Gradsko vijeće Sarajeva ne može da traži da se ukloni nešto na teritoriji grada Istočno Sarajevo, jer na to nema pravo, kao što ni ja, kada sam tražio uklanjanje tabli u Sarajevu koje vrijeđaju srpski narod, nisam to činio odlukom organa Grada Istočno Sarajevo “, kaže Ćosić.

Dodao je da je spomen-ploča na Vracama postavljena u znak sjećanja “na smotru srpskih vojnika 19. maja 1992. godine. On su se, tvrdi, na tom mjestu okupili, kako kaže, “iskazujući namjeru da brane svoja ognjišta”.

“Ponosan sam što sam imao priliku da kažem šta mislim o ratu u BiH i njegovom karakteru, stradanjima, ulozi Vojske Republike Srpske, a siguran sam da to isto misli 99 posto pripadnika našeg naroda. Žao mi je što drugi ne prihvataju različito mišljenje, ne prihvataju da svaki narod ima svoje viđenje događaja”, rekao Ćosić.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE