Crna Gora: 20. oktobar prva neradna nedjelja

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Crnogorska Uprava za inspekcijske poslove izvijestila je kako će prva neradna nedjelja za zaposlene u trgovinama biti 20. oktobra.

U saopćenju se dodaje kako će kazna za onoga ko otvori trgovinu biti od 1.000 do 10.000 eura a kako je navedeno, moguće je i trajno zatvaranje objekta.

Trgovina na veliko i trgovina na malo, kako je propisano novim zakonom, ne može se obavljati nedjeljom i u dane državnih i drugih praznika.

ČITAJ JOŠ:  U BiH zabranjen uvoz boje za obrve koja ne zadovoljava zdravstvene standarde

Iznimke su samo apoteke, specijalizirane prodavnice ili kiosci za prodaju hljeba, pekarskih proizvoda i kolača, kao i prodavanice cvijeća, suvenira, novina, sredstava za zaštitu bilja ili pogrebne opreme, benzinske stanice i prodavnice za trgovinu na malo u okviru benzinskih stanica.

Predviđeno je i da nedjeljom rade tržnice sa štandovima, vitrinama i automatima izvan tržnica i pokretnim prodavnicama, kao i objekti smješteni unutar zatvorenih područja autobuskih i željezničkih stanica, aerodroma i pomorskih luka.

Zakon stupa na snagu u ponedjeljak, 14. oktobra.

GODISNJICA
MARKETING