Crna Gora: 383 hiljade eura pomoći za BiH i Srbiju

Podijelite vijest

Građani Crne Gore prikupili su do sada putem Crvenog krsta oko 383.000 eura pomoći za stanovništvo u Srbiji i BiH ugroženo poplavama.

Od ukupnog iznosa na žiro-račun Hipotekarne banke uplaćeno je 182.490 eura, NLB Montenegro banke 30.207 eura, dok je slanjem SMS poruka na donatorske brojeve “Telekom” i “Telenor” mreže prikupljeno 166.007 eura, saopšteno je iz Crvenog krsta.

Kasice Crvenog krsta bile su postavljene i na koncertu pjevača Sergeja Ćetkovića i tom prilikom su posjetioci donirali 3.900 eura, dok je u akciji cvjećare “Neven” prikupljeno 307 eura.

Brojne akcije i dalje se realizuju, a kasice Crvenog krsta postavljene su u filijalama Hipotekarne banke, u Roda marketima i poslovnicama “Pošte Crne Gore”.

U BiH juče poslato 689 kilograma hrane, 2.974 litara vode i 363 kilograma higijenskih sredstava.

Putem Crvenog krsta u Srbiju i BiH upućeno je više od 75.000 litara vode, 11 tona hrane, oko 700 kilograma higijenskih sredastava, oko šest paleta garderobe, značajne količine ćebadi, lopata, rukavica, lampi i ostalih potrebnih artikala.

Pomoć, koja se nalazi u magacinu Crvenog krsta Crne Gore, pakuje se i biće upućivana na teren u skladu sa potrebama crvenog krsta Srbije i BiH, navodi se u saopštenju.

Crnogorski elektroprenosni sistem donirao je 20.000 eura Srbiji i BiH da bi što prije sanirali posljedice nezapamćenih poplava.

– Ovim smo još jedan put dokazali da smo društveno odgovorna kompanija ne samo u vlastitoj državi, nego i van njenih granica”, saopšteno je iz Crnogorskog elektroprenosnog sistema.

Mesna industrija “Goranović” iz Nikšića uputila je ugroženim područjima u BiH humanitarnu pomoć u hrani vrijednosti 15.000 eura, saopšteno je iz te kompanije.

Opština Nikšić je u zajedničkom transportu poslala humanitarnu pomoć u hrani vrijednosti 5.000 eura.

Agencije