Cvijanović i Komšić čestitali Erdoanu: Uvjereni u jačanje prijateljstva i savezništva

Članovi Predsjedništva BiH Željka Cvijanović i Željko Komšić čestitali su izbornu pobjedu predsjedniku Turske Redžepu Tajipu Erdoanu (Recep Tayyip Erdogan).

Cvijanović je navela da je njegova pobjeda rezultat uspješne politike koju vodi, kao i ogromnog truda koji ulaže s ciljem jačanja Turske na putu razvoja i prosperiteta.

– Poštovani predsjedniče, upućujem Vam iskrene čestitke povodom izbornog rezultata i ostvarenog trijumfa u drugom krugu predsjedničkih izbora. 

Koristim ovu priliku da izrazim uvjerenje da je turski narod izabrao put koji uključuje ekonomski prosperitet, socijalno blagostanje kao i regionalnu stabilnost – poručila je Cvijanović.

Komšić je čestitao u svoje ime i u ime građana Bosne i Hercegovine.

– Vijest o Vašoj pobjedi za nas u Bosni i Hercegovini ujedno znači i vijest o nastavku odlične bilateralne saradnje između dvije prijateljske države. Uvjeren smo da će naše prijateljstvo i savezništvo u budućnosti dodatno jačati. 

Želim Vam mnogo sreće i uspjeha u idućem mandatu. Čestitam i građanima Republike Turske na patriotskom izboru koji su napravili – poručio je Komšić.

Prema trenutnim, još uvijek nezvaničnim podacima, nakon prebrojanih 99,6 posto glasačkih listića, Erdoan je u vodstvu sa 52,12 posto osvojenih glasova, dok njegov rival Kemal Kiličdarolu (Kilicdaroglu) ima 47,88 posto glasova.

Avaz