Cvijanović: Nadam se da je Šmitova prijetnja lični stav isfrustriranog pojedinca, na ne njegove zemlje i EU

Cvijanović: Nadam se da je Šmitova prijetnja lični stav isfrustriranog pojedinca, na ne njegove zemlje i EU

Članica Predsjedništva BiH Željka Cvijanović rekla je da je nečuveno šta je u stanju da izgovori “neizabrani stranac Kristijan Šmit u zemlji čiji Ustav kaže da je demokratska, a ovaj pojedinac bi i dalje da uzurpira ustavna prava Parlamenta.”

– Da stvar bude gora, još prijeti da bi smjenjivao ljude kako je to radio Pedi Ešdaun, koji je smjenjivao demokratski izabrane ljude, ostavljajući ih bez prava da pred sudom dokazuju svoju nevinost. I to je uzor Kristijanu Šmitu, zaista nečuveno – rekla je Cvijanović Srni upitana da prokomentariše Šmitove izjave da bi mogao posegnuti za istim mjerama kao svojevremeno Pedi Ešdaun.

Cvijanović je rekla da se nada da je ova izjava “lični stav isfrustriranog pojedinca, a ne stav njegove zemlje, a pogotovo ne Evropske unije”.

Advertisement

0 seconds of 0 secondsVolume 0%

– Kako nadmeno, bahato i bezobrazno zvuče njegove izjave i kako je jadno šta su ovi strani namjesnici i diktatori u stanju da kažu ili urade šireći demagogiju i laž da sve to rade da bi nama u BiH bilo tobože bolje. Istina je da nam je od njih, i njihovih akcija bilo sve gore – kazala je Cvijanović.

Ona je dodala da treba biti iskren i reći da su oni “ozbiljna prijetnja Dejtonskom sporazumu, da se poigravaju međunarodnim ugovorom, ali i sudbinom BiH, a zašto ne reći i da su navijački nastrojeni. “

Dnevni avaz

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE