Portal 072info

Da li je lažna fotografija na Facebooku otjerala mladu Amilu Hasanović u smrt?!

Prema informacijama u pojedinim medijima, uz tragičnu smrt Amile Hasanović vežu se neki sasvim novi detalji i motivi.

Molila ga je da zajedno nađu ko je podmetnuo spornu fotografiju. Klela se životom da je lažna i da neko hoće da ih razdvoji. Uznemirena je otišla iz kuće i umjesto da dočekam njen povratak sa osmijehom na licu koji je uvijek krasio, dobili smo beskrajnu bol i život sa pola srca. Drugi dio počiva zajedno sa našim djetetom.“

Bolne ispovijesti porodice Hasanović se nastavljaju. Stres je uradio svoje. Bolest uzima maha, udara u svaki djelić tijela, a kako dani odmiču bolna struna se sve više zateže.

„Nije puno trebalo da se iz gomile laži koje su iznesene u našoj kući i dnevnim i sedmičnim listovima, sklopi istina vrijedna životnog smiraja. Naše dijete, vaspitano i moralno kakvo je bilo, nije izdržalo pritisak zbog podmetnute lažne fotografije. Molila je za pomoć, ali očigledno pogrešnu osobu.“- pojašnjava Amilin otac, Alija, pomalo razočaran sporošću kojom se odvija istraga.

„Tužiteljstvo, pa i policijski organi imaju čitav niz neoborivih dokaza, ali im to očigledno nije dovoljno da ovaj slučaj privedu kraju.“

Vrlo zamršeno klupko od najlona, definitivno je, sve više se odmotava. Sporna fotografija, podmetnuta putem društvene mreže, ključ je tragedije koja je dovela do gašenja mladog života.

„Uvijek neko treći prkosi tvojoj sreći.“- kaže stih pjesme, tako da je jedina enigma koja još nije riješena, postojanje eventualne treće osobe koja je kreirala fejsbuk profil sa „providnim prezimenom“ i učinila medvjeđu uslugu svom „prijatelju“ kačeći spornu fotku na fejsbuk zid Amilinog profila.

Ljubavna priča sa tragičnim završetkom podijelila je čitateljstvo. Većina je za istinu koja mora biti objelodanjena, dok su drugi skloniji zaboravu, vjerujući da dalja istraga nikome ne može donijeti ništa dobro. Trista ljudi, trista ćudi. Anonimni komentatori u ovoj priči nemaju mjesta. Neka se ljute koliko hoće.

„Kad žena zavoli ima oči djeteta i na sve pristaje bez puno pitanja al’ ne zaboravi da joj kažeš svaki dan da je voliš.“

Ružno je riječi „volim te“ zamijeniti groznim „gadiš mi se“.

depo.ba

Podijelite članak