Da li je Rusija pokušala ubiti Zelenskog: Bombardovali lokaciju na kojoj je boravio u Hersonu

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Volodimir Zelenski je danas stigao u regiju Herson, gdje su desetine naselja poplavljeni nakon eksplozije brane hidroelektrane Kahovka. Neposredno nakon odlaska Zelenskog, Rusi su bombardovali lokaciju gdje boravio.

Izvještaji govore o ogromnoj ekološkoj katastrofi, a ukrajinski zvaničnici su optužili Rusiju da je uništavanje brane bilo upotreba oružja za masovno uništenje.

Prvi video prikazuje Zelenskog kako stoji s lokalnim stanovništvom u blizini poplavljene ceste gdje se odvijala evakuacija. Potom se ukrajinski predsjednik uputio u susjednu regiju Mikolaiv, koja je također pogođena poplavama.

Odmah nakon njegova odlaska, okupatori su počeli bombardirati istu ulicu na kojoj je bio ukrajinski vođa, što se vidi na drugom objavljenom snimku.

Rusija je, također, bombardovala dijelove Hersona pod kontrolom Ukrajine dok su spasilačke službe provodile operacije spašavanja stanovništva pogođenog poplavama.

Zelenski je ranije u nekoliko navrata iznenadio svijet posjetom područjima koja se nalaze u žarištu borbenih dejstava. Tako je posjetio Herson samo tri dana nakon što je bio oslobođen. Također, bio je u posjetu Bahmutu dok su se za grad vodile žestoke borbe.

Klix