b
AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: Sport / Svijet
Kurbani 2021

Irski borac Konor Mekgregor (Conor McGregor) i Dastin Porije (Dustin Poirier) po treći put odmjerit će snage. Njihova borba glavna je borba večeri na UFC 264 priredbi koja će se održati 10. jula. Čini se kako obojici boraca pripreme teku prema planu i borba bi se trebala održati prema planu. 

Međutim, fanovi na Redditu i Twitteru uočili su potencijalni problem kod irskog borca. Naime, Konor je prije dva dana na svom Instagram profilu objavio je fotografiju na kojoj vozi bicikl, a sumnjiva rana uočena je na njegovoj lijevoj ruci. 

Fanovi na spomenutim društvenim mrežama špekuliraju kako se radi o infekciji stafilokokom. Radi se o bakteriji koja se živi u nosu i na koži, no izrazito opasna postaje ako uđe u krvotok. Borci se nerijetko u dvoranama i na tatamiju zaraze ovom infekcijom. Čak i nakon tretmana antibioticima, borci su nerijetko naglasili kako su se osjećali izrazito slabo i loše tokom borbe ukoliko su bili zaraženi ovom infekcijom. Naravno, ulazak u borilište pod utjecajem infekcije opasan je i po protivnika koji također riskira zarazu, piše “Fight site”