Da li vježbanje kod kuće bez opreme može dati dobre rezultate?

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Ukoliko nemate veliki budžet ili jednostavno nemate vremena za odlazak u teretanu, kvalitetan trening možete odraditi i kod svoje kuće i to bez dodatne skupe opreme.

Ljudi često smatraju da treniranje kod kuće nije kvalitetno, no liječnik Charlie Setlzer koji je ujedno i stručnjak za mršavljenje navodi da je moguće smršavjeti treniranjem kod kuće bez dodatne opreme, ali da u svakom slučaju treba obratiti pažnju na ishranu.

Osim toga, on je naveo da je trening snage neophodan ako želite smršavjeti što svakako uključuje i vježbe s vlastitom težinom bez opreme.

“Što više mišića imate, veća je vaša stopa metabolizma u mirovanju što bi značilo da ćete brže sagorjevati kalorije”, rekao je doktor Seltzer.

On preporučuje da radite vježbe kao što su trbušnjaci, plank i čučnjevi, jer su jako efikasne. Također, ističe da je potrebno praviti pauze između vježbi kako bi se tijelo odmorilo.

Kao još jedan od testova snage tjelesne težine koji daje najbolje rezultate je sklek. Prosječna osoba trebala bi napraviti oko 20 sklekova, ali ako se ranije nije bavila tjelesnom aktivnošću snage, trebala bi početi postepeno.

Klix