DA VAS VIDIMO: Znate li koja je glumica supruga slavnog Žike?

Glumac Dragomir Bojanić Gidra o privatnom životu je rijetko govorio javno, pa je tako mnogima promaklo da je u braku bio sa kolegicom Ljiljanom Kontić sa kojom je dobio kćerku Jelenu.

Ljiljana i Gidra zaljubili su se na prvi pogled, a vjenčali su se nekoliko godina kasnije, 1966. godine.

– Nisam vjerovao da mogu biti tako upecan. Kada sam bio mladić, nisam mogao ni da pretpostavim da ću jednog dana biti toliko vezan za porodicu – rekao je jednom prilikom glumac.

Fotografija na kojoj je Gidra sa porodicom sretan i nasmijan, ujedno je i jedna od rijetkih njihovih zajedničkih fotografija koje su se pojavile u javnosti.

Ljiljanu Kontić domaća publika najbolje pamti po ulozi Ljeposave u seriji “Đekna još nije umrla, a kad će ne zna se”, a kadar je dijelila sa suprugom u filmu “Šta se zgodi kad se ljubav rodi”.

Copy

Jednom prilikom istakla je da je možda u svojoj karijeri mogla da uradi i više, ali joj je porodica uvijek bila na prvom mestu.

-Na Akademiji sam bila vrlo ambiciozna, ali onog trenutka kad sam se udala za Gidru, bila sam svjesna da će u interesu porodice gluma morati da trpi. Valjda je to nama ženama u krvi — priznala je ona.

Espresso

Prethodni članakPOGINUO MLADI MOTOCIKLISTA: Vraćao se sa sahrane prijatelju koji je poginuo na motoru 
Sljedeći članakIma se, može se