Dala dečku da popije sok s antifrizom, sudit će joj za pokušaj ubistva

Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu je nakon provedene istrage protiv 27-godišnje djevojke podignulo optužnicu za teško ubistvo u pokušaju, jer je svome partneru podmetnula piće s antifrizom.

Optužnicom se predlaže da se okrivljenici produlji istražni zatvor “zbog posebno teških okolnosti počinjenja kaznenog djela”.

Istragom je utvrđeno da je 22. siječnja 2020. u Loviću Prekriškom kod Ozlja, okrivljena 27-godišnjakinja svome dečku, bez njegova znanja, dala da popije tekućinu protiv smrzavanja koju je prethodno pribavila na benzinskoj postaji. Riječ je o antifrizu koji sadrži etilen-glikol (etan-1,2-diol).

U optužnici je precizirano da je mladiću piće dala potajice “u namjeri da ga usmrti”. Znajući da je ta supstanca otrovna, 27-godišnjakinja je tekućinu s etilen-glikolom stavila u bocu od mineralne vode u kojoj je bio sok, te mu dala da to popije, stoji u obrazloženju optužnice.

Mladić je piće popio ne sumnjajući da se u njemu nalazi otrovna supstanca, zbog čega mu je pozlilo tijekom noći te je prevezen u bolnicu gdje mu je život spašen zahvaljujući pravovremenom i intenzivnom liječenju.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE