Portal 072info

Dan Suda u Zenici: Justicijska lenta dodijeljena Almi Spahić

Na današnjoj prigodnoj svečanosti u prostoru Općinskog suda u Zenici, održanoj povodom Dana ovog suda, prezentovan je rad ove institucije u prošloj godini, a zaslužnim službenicima i vanjskim saradnicima suda, uručene su zahvalnice. Justicijska lenta za ostvarene odlične rezultate u radu u prošloj godini, ovaj put pripala je Almi Spahić, sudiji za prekršaje Općinskog suda.

-Već više od 10 godina unazad utvrđene normative svake godine prebacujemo  od 120 do 190 posto,  kazala je danas predsjednica Općinskog suda u Zenici Dijana Ajanović, navodeći da je u ovoj godini do 23. juna  na skoro svim referatima na Općinskom sudu u Zenici od ukupnog priliva predmeta riješeno 7.872 predmeta  više, odnosno ukupno 37.239 predmeta, što je za dvije i po hiljade više nego u istom lanjskom periodu, a sve to uz nedostajućih  11 potrebnih sudija.

Priznanje Justicijska lenta, koja se dodjeljuje za ostvarene odlične rezultate u radu u prethodnoj godini danas je uručena Almi Spahić,sudiji za prekršaje, koja je lani donijela 1117 raznih prekršajnih rješenja i među njima imala samo 0,2 posto ukinutih rješenja.

Gospođa Spahić je istakla da je čast primiti ovo priznanje posebno na ovom sudu, koji je u ostvarenju principa zakonitosti i efikasnosti jedan od najboljih sudova u državi, te da će se i u budućem radu zalagati za ostvarivanje prava svakog građanina ove države na nezavisno i zakonito pravosuđe.

Danas su uručene i zahvalnice, koje je za efikasan rad dobilo 7 službenika Općinskog suda u Zenici i isto toliko spoljnih saradnika za svesrdnu saradnju sa ovim sudom.

RTVZE

Podijelite članak