B8D95F45 EC2E 4F41 A450 5F7177E516B0
AUTOR: K.H.
DATUM: pro 14, 2021 @ 9:06
KATEGORIJA: Crna Hronika

Ali Bečić, 11-godišnjak koji je stradao u petak kada ga je udario kamion u Nedžarićima, bit će sahranjen danas, piše Oslobođenje.

Malog Alija kamion je udario nedaleko od Osnovne škole “Aleksa Šantić” u Nedžarićima, a dječak je od zadobijenih povreda preminuo na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.

Iza malog Alija ostali su otac Muamer, majka Sunita, sestra Aiša, mnogobrojna rodbina i prijatelji, te uposlenici i učenici OŠ “Aleksa Šantić” koju je dječak pohađao.

Dženaza malom Aliju biće klanjana u 13 sati na mezarju Turbe – Bistrik. 

Tekst se nastavlja nakon reklame

Nesreća u kooj tragično stradao 11-godišnji dječak dogodila se u uskoj i mračnoj ulici kojom djeca često prolaze na putu do škole. Vozaču koji je upravljao kamionom jučer je, na prijedlog sarajevskog Tužilaštva, određen je jednomjesečni pritvor zbog teškog krivičnog djela protiv sigurnosti javnog prometa.

image

Pritvor je određen određen zbog opasnosti da bi zbog boravka na slobodi osumnjičenog moglo doći do uznemirenja javnosti.

“Pretužni smo zbog Alija i sve ostale naše djece koja pate i stradavaju u ovoj našoj teškoj realnosti. Allah da podari sabura, snage i imana njegovim roditeljima, njihov Ali ih čeka ispred džennetskih kapija da ih uvede. Allahumme amin”, napisao je u emotivnom oproštaju od stradalog dječaka sarajevski efendija Muhamed Velić.

LIDER