dzej 1


AUTOR:
072INFO PORTAL

DATUM:

Nakon vijesti da je poznati pjevač Džej Ramadanovski preminuo u 56. godini od zastoja srce, njegove kolege, prijatelji, pjevači opraštaju se biranim riječima na društvenim mrežama od velike muzičke legende.

-Nedjelja, a više vas ja zagrliti neću…Upravo sam saznala da je zauvijek prestalo da kuca veliko srce našeg Džeja. Baš u nedjelju.Daleko negdje sad, na put bez povratka, naš sin se spremio i otišao. Nek ti je blistav i svetao taj put, dragi kolega. I neka ti je laka zemlja i vječnost.Iskreno saučešće porodici, prijateljima i svima koji su ga voleli. Ana i Milutin – napisaala je Ana Bekuta.

-Moj najdraži pjevač danas je napustio ovaj svijet… Odrasla sam uz njegove hitove i šokirana sam viješću – napisala je Hana Hadžiavdagić- Tabaković u opisu fotografije.

-Rip maestro- napisala je Emina Jahović.

-Počivaj u miru – napisala je Lepa Brena.

-Nedjelja i svi ste tu.. napisala je Nataša Bekvalac.

Posebno emotivnu poruku ima Ilda Šaulić. Ona je objavila uspomenu svoga oca kralja folka Šabana Šaulića, koji nas je također prerano napustio, svojevremeno u društvu s Ramadanovskim.

-Želim da vjerujem da ste sada na nekom ljepšem mjestu tata i ti, kao što ste i za života, otvorili neko piće i da se družite u miru koji ste zaslužili. Putuj sa anđelima, dragi Džej – napisala je Ilda Šaulić na svom Instagramu.

Nedjelja i svi ste tu…Hvala za sve divne emocije, hvala za nevjerovatne pjesme, hvala za nezaboravne trenutke i druženja!
Hvala lafe… – napisao je Nikola Rokvić.

Život kratko traje…I malo vremena ima…Da Anđeli daruju sreću-napisao je Dragan Marinković Maca.

Nihad Fetić Hakala kaže da je danas nebeska kafana dobila još jednu legendu.

-Danas je, nažalost, nebeska kafana dobila još jednu legendu. Ode i naš dragi Džej Ramadanovski. Upoznao sam te davne 1989. godine, kada si gostovao u restoranu Distel. Bio sam kafanski pjevač, sjedio si za stolom, slušao me i rekao si mom harmonikašu Igoru: “Ko je bre ovaj, nije normalan kako peva.” To je za mene bio veliki kompliment i podstrek. Poslije prokletog rata smo sjedili par puta i bila mi je velika čast provesti to vrijeme u tvom društvu. Otišao si nedjeljom, bas kao što si i otpjevao u svom legendarnom hitu.

“Nedelja, i svi ste tu, a mene s vama nema…”

Počivaj u miru, veliki čovječe. Pozdravi nam Šabana i Sinana. 🖤 – napisao je Hakala.

I Jelena Karleuša je objavila posljednji pozdrav “bratu”, velikoj muzičkoj legendi.

-Dragi moji, danas je otišao jedan od najvećih medju nama. Onaj koji je zauvijek promijenio muziku pod našim nebom, noći u kafani, proslave sa najbližima, pa čak i oni teški trenuci su bili manje teži jer smo uvijek imali osjecaj da nas razumije uz stihove koje je otpjevao. Hvala mu za sve ikada, legenda poput njega nikako ne može da umre jer će on nastaviti da živi kroz pjesme svoje koje ćemo uvijek pjevati. Džej, neka ti je laka crna zemlja, a mi ćemo svakako upaliti svijeće za tobom. 💔 – napisala je Maya Berović.