Danas odluka o ukidanju policijskog sata Federaciji BiH

Policija nocna saobracaj Zenica
Foto: Ilustracija

Krizni štab Ministarstva zdravstva Federacije BiH (FBiH) na sjednici održanoj u ponedeljak 17. maja predložio je da se u potpunosti ukine ograničenje kretanja u FBiH koje je na snazi od 23 sata uvečer do pet sati ujutro.

Vlada Federacije BiH ublažila ograničenje kretanja i okupljanja Također, predloženo je da se dozvoljena okupljanja na otvorenom povećaju na 70 ljudi, a u zatvorenom na 30 ljudi.

Kako su saopćili iz Ministarstva zdravstva FBiH, na sjednici Kriznog štaba usvojen je prijedlog o ublažavanju postojećih mjera zbog općenito dobre epidemiološke situacije u ovom entitetu.

Ovi prijedlozi bit će upućeni na usvajanje Vladi Federacije BiH, koja će o njihovom usvajanju odlučivati na sjednici zakazanoj za danas.

Vlada FBiH 6. maja, 2021. godine donijela je odluku o skraćenju trajanja ograničenja kretanja usljed poboljšane epidemiološke situacije. Prema novoj odluci, kretanje je zabranjeno od 23 sati uveče do pet sati ujutro narednog dana, te je dozovoljeno okupljanje 30 osoba na otvorenom prostoru.