7883D851 86FD 4CD4 87AA CD6F3E9A4D47
AUTOR: K.H.
DATUM:
KATEGORIJA: Sport / Svijet
Kurbani 2021

Večeras ćemo saznati koje ekipe prolaze dalje u osminu finala iz grupe D na Euru.

Večeras se u Glasgowu i Londonu igraju mečevi trećeg kola grupe D u kojima se sastaju Škotska i Hrvatska, odnosno Engleska i Češka.

21:00 Hrvatska – Škotska (Hampden Park, Glasgow, Nova BH)

Računica je jasna za obje ekipe – ko pobijedi prolazi u osminu finala, dok bi neriješenim rezultatom obje ekipe ispale sa Eura.

Hrvatski selektor Zlatko Dalić će u trećem kolu na Euru i treći put promijeniti sistem igre i nekoliko nogometaša.

Tako bi polušpica trebao igrati Luka Modrić, a iza njega će biti Marcelo Brozović i Mateo Kovačić, dok bi trojac u napadu trebao biti Luka Ivanušec, Ivan Perišić i Bruno Petković.

Škoti, koji su domaćini u ovom susretu i imat će podršku svojih navijača, će biti znatno oslabljena.

Naime, zbog koronavirusa vezni igrač Billy Gilmour, koji je proglašen za igračem utakmice protiv Engleske, je otišao u izolaciju i neće ga biti u sastavu, te će Škoti sve nade polagati u Andrewa Robertsona i Johna McGinna.

21:00 Češka – Engleska (Wembley, London, Sportklub)

Englezi će dočekati Češku u Londonu u susretu u kojem su obje ekipe već osigurale plasman u osminu finala. Česima odgovara čak i neriješen ishod kako bi osvojili prvo mjesto u grupi, dok Englezima za prvo mjesto odgovara samo pobjeda.

No, Englezi sasvim sigurno imaju ambicije kao prvoplasirani proći dalje, te se očekuje njihova ofanziva od prve minute.

Gareth Southgate ne može još uvijek računati na Masona Mounta i Bena Chilwella koji su u izolaciji, dok će Češka igrati u najjačem mogućem sastavu.

U slučaju ubjedljive pobjede jedne od ekipa, uz ubjedljivu pobjedu Hrvatske ili škotske, poražena ekipa iz ovog duela će u osminu finala iz grupne faze proći sa trećeg mjesta.