Screenshot 3 3
AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: BiH / Vijesti
Kurbani 2021

Federalna ministrica okoliša i turizma Edita Đapo posjetila je kompaniju “Eastern Mining” u Varešu, kao i lokalnu vlast u toj općini.

Đapo je u izjavi za Fenu istaknula da Federalno ministarstvo okoliša i turizma prati dešavanja u Varešu, učestvovalo je u izradi dokumenata za zaštitu Zvijezde planine, kao i u izgradnji dijela staze projekta “Via Dinarica” na istoj planini.

“Došli smo da vidimo šta je sa svim projektima koje smo finansirali, te da vidimo kako vlasti vide daljnji razvoj ove općine. Vareš je mala sredina koja je ovisila o rudarstvu, šumama i prirodnim ljepotama, ali u posljednje vrijeme ovisi i od turizmu s obzirom da Vareš obiluje velikim kulturno – historijskim blagom. Turistička zajednica Vareša jedna je od najaktivnijih u BiH”, izjavila je ministrica.

Đapo je posjetila i načelnika Vareša Zdravka Maroševića, koji je ministricu upoznao o općinskim planovima za izgradnju i razvoj te lokalne zajednice.

“Drago mi je što je ministrica zadovoljna onim što je danas vidjela u Varešu i da je potvrdila da ćemo ostati na istom putu, te pratiti i realizirati projekte, a sve u cilju razvoja Vareša i BiH”, kazao je Marošević.